fbpx


Koppels aan het woord:
Stéphanie & Sébastien

Het aanzoek

Stéphanie en Sébastien hadden al een tijdje trouwplannen, maar door de aankoop en de verbouwing van een huis liet het aanzoek iets langer op zich wachten. In het Addo Elephant National Park in Zuid-Afrika was het eindelijk zover. Bij een oase, omringd door olifanten, haalde Sébastien uit de koelbox niet alleen een fles bubbels, maar ook een verlovingsring tevoorschijn.

De voorbereiding

Door hun voorliefde voor Spanje en dankzij Stéphanie’s kennis van het Spaans was een huwelijk op locatie een logische keuze. Ze kozen voor de regio Tarragona en gingen op voorhand drie plekken bezoeken. Voor Sébastien was eten en drinken cruciaal, als afgestudeerde van de hotelschool Ter Duinen, dus planden ze op elke locatie een testdiner.

Stéphanie heeft haar eigen huwelijksbureau Con Mio en nam het merendeel van de organisatie voor haar rekening. Zo zorgde ze voor het moodboard, drukwerk, fotograaf en videograaf, de priester, de bloemist en de geschenkjes. Voor de catering en de bediening deed het koppel beroep op leveranciers en partners die hen door Castell de Tamarit werden aanbevolen. Ouders en getuigen zorgden dan weer voor verrassingsspeechen en acts.

Tussen het aanzoek en de grote dag zelf zat 2,5 jaar. Oorspronkelijk zouden Stéphanie en Sébastien op 20 juli 2020 trouwen, maar door Covid ging dat niet door. Gelukkig kon het burgerlijk huwelijk in datzelfde jaar wel plaatsvinden. Daarna stelden ze de trouw uit om eerst hun kinderwens te vervullen, en een jaar later werd Gabrielle geboren.

De grote dag

Twee dagen voor de grote dag hielden Stéphanie en Sébastien een pre-huwelijksfeest (preboda) op de Rambla in Tarragona, in de tuinen van een hacienda. Het paellabuffet en de vele liters sangría zorgden voor een fantastische sfeer. De vriendengroep trok daarna nog naar het centrum van de stad, waar ze tot in de vroege uurtjes dansten in een lokaal cafée.

Op 21 juli was het dan zover. De dag begon met lichte stress, want geen van beiden hadden ze hun geloften al geschreven. Stéphanie werd om 13u met haar getuigen op het domein van de locatie verwacht om zich in alle rust klaar te maken, terwijl Sébastien en zijn getuigen een uurtje later zouden aankomen. Het kerkelijk huwelijk begon om 16u30 en werd voorgegaan door een Filipijnse priester in het Engels. De dienst vond plaats in een authentiek klein kappelletje, met een livestream voor de grootouders van Stéphanie die er niet bij konden zijn. Het was een bijzonder emotioneel moment toen de 14 maanden oude Gabrielle in een bloemenkar naar het altaar werd gereden. Na afloop verplaatsten de gasten zich voor de receptie naar het zwembad met zicht op zee. Het avondfeest was buiten, tussen de muren van het kasteel, en het het dansfeest ging binnen door, in een zaal met airco.

De anekdote

Er liep wel een en ander fout: van koorts door tandjes bij de dochter over stakingen bij Ryanair en Tui, tot een verloren kostuum. En tot overmaat van ramp reed Stéphanie’s schoonzus met de kinderen verkeerd en kwamen ze laat aan. Stressmomenten bij de vleet, maar gelukkig niets onoverkomelijks.

Daarnaast waren er ook enkele memorabele momenten, zoals Sébastien die de bruid al wilde kussen tijdens de geloften en de vrienden die de toast van de bruidegom onderbraken door de tafels op te tillen. Tijdens het diner had een getuige de Brabançonne aangevraagd en begon het hele gezelschap luidkeels het Belgisch volkslied te zingen. Ook de fotoshoot de dag na het feest was bijzonder. Sébastien had ’s middags namelijk te lang aan de bar van het zwembad gelegen, waardoor zijn gezicht er op sommige foto’s behoorlijk rood uit ziet.

De tips van Stéphanie & Sébastien

  • Bij een feest in het buitenland is de locatie erg belangrijk. Bezoek de streek op voorhand en maak een checklist. Hou voor kledij en kapsels rekening met het weer, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Ook de lichtinval voor foto’s en video kan anders zijn.
  • Maak voor je gasten een reisgids met de lokale bezienswaardigheden en zorg voor een WhatsApp-groepje voor vlotte communicatie.
  • In Spanje wordt de fotoshoot meestal een dag voor of na het huwelijk gedaan. Zo heb je op de dag zelf meer tijd en kan je jurk een dag later tegen een stootje.
  • Zorg indien nodig voor een babysit. Op die manier heb je zelf meer tijd en zijn ook de grootouders vrij om te genieten.
  • Vertrouw op je professionele partners en geniet.

De keuze van Stéphanie & Sébastien

  • Foto & Videograaf: Luz de Flash
  • Live muziek & band: Maria Jacobs
  • DJ: JL Disco
  • Bloemist: Art Floral Vallribera
  • MUA & Hair: Rebeca Torres
  • Bruidsjurk: Bloomfeld Luxury Bridal
  • Bruidschoenen: Jimmy Choo
  • Kostuum bruidegom: JMV Tailoring
  • Kostuums suite: Ceremoniekledij Vanwynsberghe Kuurne
  • Trouwringen: Brucaro Kortrijk
  • Drukwerk: Vincent De Groote
  • Bedankingen: Gepersonaliseerde houten wijnstopper