Nieuws

Annulatie – Trouw & Trends

Gezien de huidige situatie en evolutie van COVID-19 zullen onze eerste najaarsedities in Oostende (zondag 27 september), Dendermonde (zondag 4 oktober) en Gent (zondag 18 oktober) helaas niet kunnen doorgaan.

We hopen jullie te mogen verwelkomen op onze edities die later dit najaar gepland zijn, tickets voor deze edities zijn alvast ook GRATIS aan te vragen via onderstaande links:

Trouw & Trends Kuurne
Trouw & Trends Zulte
Trouw & Trends Leuven

Hou het ondertussen veilig & gezond!

#liefdeintijdenvancorona


Trouwen in tijden van corona is niet evident. Wij helpen je graag om de belangrijkste uitdagingen aan te pakken, zodat het alsnog je mooiste dag wordt

#1 Relax en blijf ademen! 

Ook al lijkt het alsof de wereld vergaat: blijf kalm en adem rustig in en uit. Natuurlijk is jullie huwelijk belangrijk. Maar nog belangrijker is dit: je hebt besloten om de rest van je leven met je lief samen te blijven. En dat pakt geen enkel virus jou nog af.

#2 Klein, maar gezellig

Contacteer de burgerlijke stand. De meeste burgerlijke huwelijken kunnen gewoon doorgaan in beperkte kring: het bruidskoppel of gezin en één extra vriend of vriendin.

#3 Verboden te kussen? Liever niet!

Een groots trouwfeest is nu niet meteen mogelijk. En zelfs als het kon – je wil liever geen feest waarbij het ‘verboden te kussen’ is. Toch? Als je een bruiloftverzekering hebt, is dit het moment om ze aan te spreken.

#4 Overleg met je locatie en leveranciers

Stel je de bruiloft uit? Contacteer zo snel mogelijk je trouwlocatie en je leveranciers. Ook voor hen is dit een moeilijke periode. Met een goed gesprek en een beetje creativiteit vinden jullie vast een oplossing die voor alle partijen werkt.

#5 Change the date

Ook zomer, najaar en winter zijn prachtige seizoenen om te trouwen. Stuur je vrienden en familie een creatieve ‘change the date’. Na dit voorjaar heeft iedereen ongetwijfeld zin in een leuk, corona-vrij feest.

Dus relax, alles komt goed. Ook al is het later dan voorzien.
Wij zijn alvast klaar om je in alles bij te staan.

Bruidskoppel gezocht…

Op 14 februari, dag van de liefde, lanceerde Perfect Celebrations het prachtige sociale project: TWO + US.

TWO + US project is een sociaal project, waarbij diverse leveranciers het bruidspaar, die zelf niet in staat zijn om dit te organiseren (lichamelijk – psychisch (wel verantwoord) – financieel – …), een droomhuwelijk aanbieden.

Wil je hier als koppel kans op maken?
Stuur dan jullie motivatiebrief met foto naar [email protected].

De klassieke bruidstaart: doen of niet?

Wie denkt aan trouwfeesten, denkt aan bruidstaart. Wit glazuur en massa’s slagroom. Suikerroosjes en zoete cake. Een prachtige toren met een mini-bruidspaar er bovenop. Zoiets. Een bruidstaart hoort bij een trouwfeest, zoals de trouwjurk bij de bruid, de ringen bij de bruidskinderen en de servetten bij ‘Les lacs du Connemara’.
Toch?
Ja en neen.

Een niet-zo-oude traditie

Erg oud is de traditie van bruidstaarten niet. Er wordt beweerd dat ze uit de tijd van de Romeinen stamt, maar dat klopt niet helemaal. De Romeinen aten namelijk koek, geen taart. De bruidstaart zoals wij die kennen is amper een paar honderd jaar oud en ziet eruit als een toren van verschillende lagen cake, bedekt onder wit glazuur. Oorspronkelijk was het wit erg belangrijk: het staat voor puurheid en onschuld, en was een teken van rijkdom. Goede suiker was duur en enkel met het beste spul kon je hagelwit glazuur maken.
Wie de buren jaloers wilde maken, koos dus voor het witste wit.

Traditie in een nieuw jasje

Ben je gek op tradities? Laat je dan helemaal gaan en bestel een knoert van een witte suikertoren! Klassiek hoeft gelukkig ook niet saai te zijn. Tegenwoordig vind je echte kunstwerkjes onder de bruidstaarten. Moderne uitvoeringen, hippe accenten, grappige details en nog veel meer…
Neem een kijkje op Instagram of Pinterest en laat je inspireren!

Bruidsparen en taarttoppers

Bovenop de klassieke taart staat meestal een mini-bruidspaar of een taarttopper met een spreuk. Dat is leuk, maar alles kan beter. Als je een beetje zoekt, vind je vast een net iets origineler exemplaar. Of eentje dat zelfs een klein beetje op jou en je partner lijkt. Je kunt er natuurlijk ook zelf een maken of laten ontwerpen. Toppers in klei, piepschuim, fondant, suiker, vlaggetjes, Lego en Playmobil,…

Met een beetje fantasie past het allemaal op je bruidstaart!

Taart? Nee, liever niet.

Misschien heb jij een hekel aan taart. Vind je slagroom en suiker ronduit smerig. Of ben je gewoonweg allergisch aan cake. Dat kan.
Dan heb je er natuurlijk niets aan om een kanjer van een bruidstaart te bestellen. Want vergeet niet: het bruidspaar snijdt de taart aan én neemt de eerste hap. En je wil op de mooiste dag van je leven echt niets eten wat je niet lust.

Geen probleem. Er zijn gelukkig een hoop alternatieven voor wie geen klassieke bruidstaart wil aansnijden. Wij zetten er een aantal voor jou op een rijtje:

    • Een soesjestoren of croquembouche – deze Franse klassieker oogt mooi én is gigantisch lekker.
    • Een Sweet table – letterlijk: een zoete tafel. Daarop zet je gewoon alle dessertjes die jij lekker vindt.
    • Een toren van macarons, pannenkoeken, wafels, brownies of oreo’s – wat je ook lust: maak er een toren mee en blijf in de sfeer van de bruidstaart. Er zijn trouwens nog wel meer dessertjes die je kunt stapelen, dus laat je verbeelding de vrije loop!
    • En als je dit allemaal te gewoon vindt, dan kun je nog steeds gaan voor de donutwall, de piñata of de cakepops!

En nog een tip

Tradities zijn prachtig. Maar is het niet je ding, doe het dan niet.
Wil je liever zelf een suikerspin draaien aan een molentje?
Een ijsje likken met 3 bollen of amandelkoekjes soppen in Irish coffee?
Hou je vooral niet in!
Het is jullie dag, dus doe lekker waar je zin in hebt.

8 tips om de perfecte trouwdatum te kiezen

JA!
Het is zo ver: jullie gaan trouwen. Wat een emotie! En ook: wat een pak werk komt er op je af. De voorbereiding van een geslaagd trouwfeest doe je immers niet op een dagje of twee. Maar geen nood: je hebt nog massa’s tijd om een trouwjurk te zoeken, de tango te leren dansen en te bekvechten over de tafelschikking.
Het enige wat je vrij snel moet beslissen, is de trouwdatum. En laat dát nu net niet de makkelijkste keuze zijn. Er is zoveel waarmee je rekening moet houden. Gelukkig zijn er onze tips!

Tip 1 | hoe belangrijk is het weer?
Er zijn 365 dagen in een jaar. Dat is een hoop om uit te kiezen.
Gelukkig is het weer in België nogal veranderlijk. Er zijn dus niet zo heel veel dagen met kans op warm en zonnig. Of op sneeuw. Als je het superbelangrijk vindt om buiten te feesten, kun je al meteen de helft van het jaar schrappen. En als het je fantastisch vindt om in de sneeuw te trouwen nog een pak meer. Alleen wie houdt van regen en knisperend haardvuur heeft keuze te over.

Tip 2 | denk na over je huwelijksreis
Heb je het seizoen gekozen? Goed. Dan gaan we de mogelijkheden nog wat verminderen.
Wil je meteen na je trouwfeest op huwelijksreis? Zorg dan dat je voldoende vakantie kunt nemen. Denk ook even na over je bestemming – wil je een verre reis maken of net niet? Voor een romantische citytrip heb je aan een paar dagen al voldoende, maar voor een exotische bestemming moet je meer tijd uittrekken. Je wil immers niet de halve wereld rondvliegen om twee dagen op een tropisch strand te liggen.

Tip 3 | denk aan je gasten
Voor een geslaagd huwelijksfeest moet je niet alleen je eigen agenda bekijken, maar ook die van je gasten. Trouw je in de zomervakantie, dan heb je meest kans op zon. Maar tegelijkertijd zijn een hoop mensen op reis. Wil je ze er écht bij, pas dan je trouwdatum aan. Of stuur de uitnodigingen erg lang op voorhand, zodat ze hun reisplannen kunnen bijstellen. Hetzelfde geldt voor de dag die je kiest. Voor een dansfeest tot in de vroege uurtjes kies je best geen maandagavond.

Tip 4 | symbolische data zijn belangrijk
Trouwen op een symbolische datum zorg voor extra romantiek.
De dag waarop jullie elkaar leerden kennen bijvoorbeeld. Of voor het eerst zoenden. Of een verjaardag van een van beiden. Erg leuk, en bovendien: zo hoef je maar één datum te onthouden. Én je kunt dubbel vieren!

Tip 5 | feestdagen zijn overroepen
Misschien lijkt het je een goed idee om te trouwen op een feestdag. Maar doe maar niet.
Vaak zijn officiële diensten gesloten en is alles en iedereen lang op voorhand volgeboekt. En eerlijk: Valentijn en Kerstmis vier je sowieso al. Dus prik een andere, originele datum voor je trouwfeest.

Tip 6 | beschikbaarheid is alles
Hoe perfect je gekozen trouwdatum ook is, alles hangt af van je trouwlocatie.
Is die niet vrij, dan heb je dikke pech. Maak daarom een lijstje met voldoende mogelijkheden. Zo bespaar je jezelf een hoop gedoe. Heb je een favoriete fotograaf, dj, ceremoniemeester of cateraar? Wacht dan niet te lang om met hen te overleggen welke data zij vrij zijn.

Tip 7 | check de voetbalkalender
De voetbalkalender? Echt? Euh… ja.
Sinds de Rode Duivels het zo goed doen, is dat geen overbodige luxe. Stel je voor dat ze net op jouw trouwdatum de finale van het WK gaan spelen. Dat wil je liever niet. Tenzij je een groot scherm ophangt en er een extra (voetbal)feestje van maakt…

Tip 8 | relax – het is maar een datum 😊
Soms lukt het gewoon niet om de perfecte datum te prikken. En dat is helemaal niet erg. Want die datum is maar een getal. Waar het om draait, zijn jullie. Jullie liefde, jullie feest en iedereen die dat samen met jullie komt vieren.
Op welke datum dan ook. Perfect wordt het sowieso.