Nieuws

De klassieke bruidstaart: doen of niet?

Wie denkt aan trouwfeesten, denkt aan bruidstaart. Wit glazuur en massa’s slagroom. Suikerroosjes en zoete cake. Een prachtige toren met een mini-bruidspaar er bovenop. Zoiets. Een bruidstaart hoort bij een trouwfeest, zoals de trouwjurk bij de bruid, de ringen bij de bruidskinderen en de servetten bij ‘Les lacs du Connemara’.
Toch?
Ja en neen.

Een niet-zo-oude traditie

Erg oud is de traditie van bruidstaarten niet. Er wordt beweerd dat ze uit de tijd van de Romeinen stamt, maar dat klopt niet helemaal. De Romeinen aten namelijk koek, geen taart. De bruidstaart zoals wij die kennen is amper een paar honderd jaar oud en ziet eruit als een toren van verschillende lagen cake, bedekt onder wit glazuur. Oorspronkelijk was het wit erg belangrijk: het staat voor puurheid en onschuld, en was een teken van rijkdom. Goede suiker was duur en enkel met het beste spul kon je hagelwit glazuur maken.
Wie de buren jaloers wilde maken, koos dus voor het witste wit.

Traditie in een nieuw jasje

Ben je gek op tradities? Laat je dan helemaal gaan en bestel een knoert van een witte suikertoren! Klassiek hoeft gelukkig ook niet saai te zijn. Tegenwoordig vind je echte kunstwerkjes onder de bruidstaarten. Moderne uitvoeringen, hippe accenten, grappige details en nog veel meer…
Neem een kijkje op Instagram of Pinterest en laat je inspireren!

Bruidsparen en taarttoppers

Bovenop de klassieke taart staat meestal een mini-bruidspaar of een taarttopper met een spreuk. Dat is leuk, maar alles kan beter. Als je een beetje zoekt, vind je vast een net iets origineler exemplaar. Of eentje dat zelfs een klein beetje op jou en je partner lijkt. Je kunt er natuurlijk ook zelf een maken of laten ontwerpen. Toppers in klei, piepschuim, fondant, suiker, vlaggetjes, Lego en Playmobil,…

Met een beetje fantasie past het allemaal op je bruidstaart!

 

Taart? Nee, liever niet.

Misschien heb jij een hekel aan taart. Vind je slagroom en suiker ronduit smerig. Of ben je gewoonweg allergisch aan cake. Dat kan.
Dan heb je er natuurlijk niets aan om een kanjer van een bruidstaart te bestellen. Want vergeet niet: het bruidspaar snijdt de taart aan én neemt de eerste hap. En je wil op de mooiste dag van je leven echt niets eten wat je niet lust.

Geen probleem. Er zijn gelukkig een hoop alternatieven voor wie geen klassieke bruidstaart wil aansnijden. Wij zetten er een aantal voor jou op een rijtje:

    • Een soesjestoren of croquembouche – deze Franse klassieker oogt mooi én is gigantisch lekker.
    • Een Sweet table – letterlijk: een zoete tafel. Daarop zet je gewoon alle dessertjes die jij lekker vindt.
    • Een toren van macarons, pannenkoeken, wafels, brownies of oreo’s – wat je ook lust: maak er een toren mee en blijf in de sfeer van de bruidstaart. Er zijn trouwens nog wel meer dessertjes die je kunt stapelen, dus laat je verbeelding de vrije loop!
    • En als je dit allemaal te gewoon vindt, dan kun je nog steeds gaan voor de donutwall, de piñata of de cakepops!

En nog een tip

Tradities zijn prachtig. Maar is het niet je ding, doe het dan niet.
Wil je liever zelf een suikerspin draaien aan een molentje?
Een ijsje likken met 3 bollen of amandelkoekjes soppen in Irish coffee?
Hou je vooral niet in!
Het is jullie dag, dus doe lekker waar je zin in hebt.

8 tips om de perfecte trouwdatum te kiezen

JA!
Het is zo ver: jullie gaan trouwen. Wat een emotie! En ook: wat een pak werk komt er op je af. De voorbereiding van een geslaagd trouwfeest doe je immers niet op een dagje of twee. Maar geen nood: je hebt nog massa’s tijd om een trouwjurk te zoeken, de tango te leren dansen en te bekvechten over de tafelschikking.
Het enige wat je vrij snel moet beslissen, is de trouwdatum. En laat dát nu net niet de makkelijkste keuze zijn. Er is zoveel waarmee je rekening moet houden. Gelukkig zijn er onze tips!

Tip 1 | hoe belangrijk is het weer?
Er zijn 365 dagen in een jaar. Dat is een hoop om uit te kiezen.
Gelukkig is het weer in België nogal veranderlijk. Er zijn dus niet zo heel veel dagen met kans op warm en zonnig. Of op sneeuw. Als je het superbelangrijk vindt om buiten te feesten, kun je al meteen de helft van het jaar schrappen. En als het je fantastisch vindt om in de sneeuw te trouwen nog een pak meer. Alleen wie houdt van regen en knisperend haardvuur heeft keuze te over.

Tip 2 | denk na over je huwelijksreis
Heb je het seizoen gekozen? Goed. Dan gaan we de mogelijkheden nog wat verminderen.
Wil je meteen na je trouwfeest op huwelijksreis? Zorg dan dat je voldoende vakantie kunt nemen. Denk ook even na over je bestemming – wil je een verre reis maken of net niet? Voor een romantische citytrip heb je aan een paar dagen al voldoende, maar voor een exotische bestemming moet je meer tijd uittrekken. Je wil immers niet de halve wereld rondvliegen om twee dagen op een tropisch strand te liggen.

Tip 3 | denk aan je gasten
Voor een geslaagd huwelijksfeest moet je niet alleen je eigen agenda bekijken, maar ook die van je gasten. Trouw je in de zomervakantie, dan heb je meest kans op zon. Maar tegelijkertijd zijn een hoop mensen op reis. Wil je ze er écht bij, pas dan je trouwdatum aan. Of stuur de uitnodigingen erg lang op voorhand, zodat ze hun reisplannen kunnen bijstellen. Hetzelfde geldt voor de dag die je kiest. Voor een dansfeest tot in de vroege uurtjes kies je best geen maandagavond.

Tip 4 | symbolische data zijn belangrijk
Trouwen op een symbolische datum zorg voor extra romantiek.
De dag waarop jullie elkaar leerden kennen bijvoorbeeld. Of voor het eerst zoenden. Of een verjaardag van een van beiden. Erg leuk, en bovendien: zo hoef je maar één datum te onthouden. Én je kunt dubbel vieren!

Tip 5 | feestdagen zijn overroepen
Misschien lijkt het je een goed idee om te trouwen op een feestdag. Maar doe maar niet.
Vaak zijn officiële diensten gesloten en is alles en iedereen lang op voorhand volgeboekt. En eerlijk: Valentijn en Kerstmis vier je sowieso al. Dus prik een andere, originele datum voor je trouwfeest.

Tip 6 | beschikbaarheid is alles
Hoe perfect je gekozen trouwdatum ook is, alles hangt af van je trouwlocatie.
Is die niet vrij, dan heb je dikke pech. Maak daarom een lijstje met voldoende mogelijkheden. Zo bespaar je jezelf een hoop gedoe. Heb je een favoriete fotograaf, dj, ceremoniemeester of cateraar? Wacht dan niet te lang om met hen te overleggen welke data zij vrij zijn.

Tip 7 | check de voetbalkalender
De voetbalkalender? Echt? Euh… ja.
Sinds de Rode Duivels het zo goed doen, is dat geen overbodige luxe. Stel je voor dat ze net op jouw trouwdatum de finale van het WK gaan spelen. Dat wil je liever niet. Tenzij je een groot scherm ophangt en er een extra (voetbal)feestje van maakt…

Tip 8 | relax – het is maar een datum 😊
Soms lukt het gewoon niet om de perfecte datum te prikken. En dat is helemaal niet erg. Want die datum is maar een getal. Waar het om draait, zijn jullie. Jullie liefde, jullie feest en iedereen die dat samen met jullie komt vieren.
Op welke datum dan ook. Perfect wordt het sowieso.

Trouw & Trends Ieper

Ook in het voorjaar strijkt Trouw & Trends neer op een nieuwe locatie in De Westhoek

DOMEIN DE LISSEWAL zal op Pinkstermaandag 10 juni omgetoverd worden waarbij

Trouw & Trends Dworp

Voor de eerste maal trekt Trouw & Trends richting Vlaams-Brabant, meer bepaald naar Dworp


Kasteel Gravenhof zal op zondag 27 oktober 2019 de setting worden voor deze nieuwe editie van Trouw & Trends.

Trouw & Trends Gent

Ook dit jaar zal er een editie van Trouw & Trends plaatsvinden in Gent
Voor het 2e jaar op trekken, slaan we de handen in elkaar met deze schitterende locatie in het hartje van Gent… OUDE VISMIJN
De editie zal doorgaan op zondag 20 oktober 2019 van 11u tot en met 18u.

 

Opendeurdag Feestzaal Ten Dauwe

De mensen van Feestzaal Ten Dauwe nodigen jullie graag uit om een rondleiding te geven op hun locatie…
Dit in aanwezigheid van de huis-DJ, fotograaf, bloemist, enz.
Daarbij zij jullie graag verwennen met een hapje en een drankje is reserveren noodzakelijk. De registratie is gratis…

De Wedding Industry Awards

De Wedding Industry Awards brengt u de mooiste en meest getalenteerde bedrijven in de huwelijkssector van België. Elk jaar worden de beste leveranciers verkozen door de sector waarbij collega’s en concurrenten stemmen op hun favoriet. Daarnaast selecteert een onafhankelijke vakjury waaronder Nicky Vankets, de Nederlandse Liz van de Lande en de Waalse Elodie Deceuninck de beste kandidaten die de mooiste projecten hebben afgeleverd in het afgelopen seizoen. Het stemmen gebeurt onder toezicht van een deurwaarder en de winnaars worden live bekendgemaakt op het event van de Wedding Industry Awards op 15 februari 2019. Alle winaars ontvangen het beeldmerk AWARD WINNER of the WIA’s 2019 om vrij te gebruiken.
De Wedding Industry Awards is nog op zoek naar 1 kandidaat in de volgende categorieën! Floral Design, Graphic Design, Wedding Photographer, Wedding Catering, Videography, DJ en Entertainment. Ben jij actief in de sector, wil je jouw bedrijf naar een hoger niveau brengen? Schrijf je nu in en dien jouw dossier in vóór 30.11.2018
Facebookpagina’s:
Huwelijksleveranciers
Wedding Industry Awards 2019