fbpx


9 meest voorkomende fouten bij het boeken van de huwelijksreis

Honeymooncoach Evi Poncelet (The Travel Planner) begeleidt koppels in de zoektocht naar hun droom huwelijksreis en ontzorgt hen door alles te regelen. Tijdens de kennismakingsgesprekken met klanten hoort ze regelmatig uitspraken die er voor kunnen zorgen dat de reis niet zal verlopen zoals het koppel verwacht. Gelukkig zorgt Evi ervoor dat haar klanten de juiste informatie en begeleiding krijgen zodat die fouten niet gemaakt worden.

Hierbij een overzicht van de 9 meest voorkomende fouten bij het boeken van de huwelijksreis:

1. Geen rekening houden met het weer op de bestemming

Ongeveer 80% van de koppels trouwen tijdens de zomermaanden en willen kort nadien graag op huwelijkreis. Maar tijdens onze zomer is het op héél veel plaatsen regenseizoen of winter. Check dus zeker het klimaat van de bestemming voordat je een boeking maakt. Want je wil geen 2 weken op een klein tropisch eiland vastzitten in de regen. De liefde moet héél groot zijn om dat te overwinnen.

2. Te hoge verwachtingen van de huwelijksreis

Zowat iedereen laat zich tegenwoordig verleiden door prachtige foto’s van luxueuze resorts op internet of instagram en dat zorgt ervoor dat de verwachtingen vaak hoog zijn. En dat is logisch, want je trouwt maar één keer. Maar vaak matcht het, al redelijk hoge, budget niet met het prijskaartje van die luxe resorts.

3. Je laten beïnvloeden door anderen bij het kiezen 

“Een huwelijksreis moet toch een verre bestemming zijn” hoor of lees je ook vaak. Wie zegt dat? Je hoeft geen week op een paradijselijk strand aan de andere kant van de wereld te gaan zitten als je liever met een huurwagen gezellige plekjes in Zuid Europa wil ontdekken. Blijf vooral dicht bij jezelf wanneer je een huwelijksreis kiest. Hoeveel je op internet ook op zoek gaat naar bestemmingen voor de huwelijksreis, er zijn geen regels hierover. Begin met wat jullie interesses zijn, en match die met de juiste bestemming.

4. Verkeerde reisdocumenten mee op huwelijksreis

“Oei, dat wisten we niet. Goed dat je dat zegt.” Reispassen, visums, inentingen,… er komt wel wat kijken bij sommige reisbestemmingen. En het wordt je helaas niet altijd voorgeschoteld wanneer je zelf een reis boekt. Boek je via een reisprofessional, dan mag je erop vertrouwen dat die dat allemaal voor je uitzoekt.

5. Te weinig tijd om je huwelijksreis voor te bereiden

Wanneer je bezig bent met de voorbereidingen voor je trouwdag, dan komt daar héél veel bij kijken. Meer dan wat je initieel dacht waarschijnlijk. Veel koppels hebben daarom geen tijd of zin meer om ook nog eens de huwelijksreis te plannen.

6. Te druk reisprogramma kiezen

Een bomvol programma dat van a tot z in elkaar steekt kan leuk zijn. Het ene koppel is al wat actiever dan het andere koppel. Vooral wanneer ze snel na het huwelijk op reis vertrekken, merken de meeste koppels dat ze toch wel erg vermoeid zijn en nood hebben aan wat rust. Hou daar zeker rekening mee en voorzie de tijdens de reis voldoende ruimte om te relaxen!

7. Te lang wachten met het boeken van de honeymoon

Een mooie huwelijkreis boeken vraagt tijd en is meestal niet iets wat je last minute boekt. Leuke honeymoonproof adresjes en activiteiten uitkiezen op maat van het koppel. Of je dit nu zelf doet of uitbesteed aan een professional, het vraagt wel wat tijd om tot de juiste match te komen. Wanneer je te lang wacht loop je het risico dat je snel moet beslissen en dat de eerste keuze volzet is of dat de prijzen enorm hoog zijn. En dat is jammer.

8. Geen verzekering afsluiten tijdens de huwelijksreis

Verzekeringen kosten redelijk wat extra en veel koppels willen besparen op deze kost of denken er gewoon niet aan om een verzekering te nemen. Het gaat vaak om een dure reis en er kan wel wat mislopen. Denk bijvoorbeeld aan je voet breken op de dansvloer tijdens je trouwfeest of een plots sterfgeval in de naaste familie. In beide gevallen blijf je waarschijnlijk liever thuis en dan is het fijn als de annulatieverzekering je reissom terugbetaalt. Of wanneer je op reis iets aan de hand krijgt en je moet dringend geopereerd of gerepatrieerd worden. Dan ben je blij wanneer de bijstandsverzekering deze hoge kosten dekt.

9. De dag na het trouwfeest op huwelijksreis vertrekken

Dit is een persoonlijke keuze natuurlijk! Zoals in de films je trouwfeest verlaten om naar de luchthaven te gaan, klinkt voor sommigen misschien leuk. Maar de meeste koppels kiezen er toch voor om nog een dagje te recuperen vooraleer ze op huwelijksreis vertrekken. Kijk goed naar de vluchturen en wees bewust dat wanneer je een avondvlucht boekt op de dag na je trouw, dat de kans bestaat dat die nog kan wijzigen naar een ochtendvlucht.

Bij deze zijn jullie verwittigd en klaar om die droomreis te boeken! Weten jullie totaal niet waar naartoe? Zien jullie het bos niet meer door de bomen? Hebben jullie hulp nodig met het kiezen van een huwelijksreisbestemming? Of gewoon geen zin of tijd om de huwelijksreis zelf te plannen. Evi van The Travel Planner is de eerste en enige honeymooncoach van België. Zij creërde een werkwijze waarbij ze kijkt naar de wensen en interesses van de koppels en gaat dan op zoek naar hun droombestemming.

Meer weten over deze werkwijze?
Neem dan een kijkje op www.thetravelplanner.be