fbpx


Lux Visual Storytellers opent eerste internationale vestiging

Het Brugse ondernemerskoppel Carolina Mosquera en Maarten Vandewalle openen de eerste internationale vestiging van hun foto- en videostudio Lux Visual Storytellers. Met een kantoor nabij het Vondelpark in Amsterdam willen zij hun groeiend aantal klanten uit Nederland nog beter bereiken en het startschot geven voor verdere uitbreiding in het buitenland.

Visuele verhalen over de grenzen heen

Carolina Mosquera en Maarten Vandewalle leerden elkaar kennen in 2011. Ze vonden elkaar in de liefde en in een gedeelde begeestering voor visuele verhalen. In 2016 richtten zij Lux Visual Storytellers op, waar ze vandaag een hecht team van foto- en videografen samenbrengen en beeldverhalen creëren voor huwelijken, evenementen en bedrijven.

Carolina: “De standvastige naam die we in de Belgische wedding-industrie zijn geworden, willen we nu verder zetten over de grenzen heen. Bovendien is de uitbreiding ook leuk voor ons internationale team: we kunnen ons collectief verder uitbreiden in het buitenland.”

Het team van Lux – dat inmiddels twintig fotografen telt – werkt immers verspreid over de hele wereld. “Dat is ideaal voor destination weddings,” zegt Maarten. “Of je nu in België of Nederland trouwt, of in Italië of op een eiland in de Caraïben, we hebben voor elke trouwdag een pakket op maat.”

Hoe weet je met zo’n team dan wie jouw huwelijksfotograaf wordt? “We selecteren altijd de fotograaf, videograaf of een team van meerdere personen op basis van je concept en locatie,” licht Carolina toe. “Maar je mag er zeker van zijn dat elke shoot diezelfde Lux-touch zal uitstralen. Wij leiden immers al onze teamleden inhouse op zodat zij de beelden op dezelfde manier shooten en bewerken.” Wie graag wil dat Carolina zelf de hoofdfotograaf van de shoot is, kan specifiek kiezen voor The Artist Package.

Naast het hoofdkwartier in hun thuisstad Brugge, heeft Lux vestigingen in Antwerpen, Leuven en Knokke. “We willen nu ook internationaal uitbreiden,” zegt Maarten. “Vier jaar geleden spraken we in een interview al uit dat we droomden van een locatie in Nederland. En we merkten de laatste tijd dat daar steeds meer vraag naar was – 10% van onze aanvragen komt nu van onze noorderburen, naar volgend jaar toe is dat zelfs 15%.” De Nederlandse geïnteresseerden kunnen vanaf nu dus terecht bij Lux Visual Storytellers in Amsterdam, in hun nieuwe kantoor nabij het Vondelpark.

Internationale uitbreiding

Na Nederland dromen Carolina en Maarten van Zuid-Afrika en Dubai. “Beide lijken ons interessante locaties om onze expertise op los te laten. Het groot aantal expats uit België en Nederland dat zich daar vestigt, maakt het ook een logische stap.