fbpx


Koppels aan het woord:
Amélie & Lourens

Het aanzoek

Op 22 april 2017 vroeg Lourens zijn Amélie ten huwelijk. Die datum was niet zomaar gekozen: het was zijn verjaardag én het openingsweekend van hun nieuwe verzekeringskantoor. Tijdens een feestje met vrienden gaf hij een welkomstspeech en vroeg daarbij zijn vriendin ten huwelijk. Het was een complete verrassing voor Amélie. Gelukkig had Lourens alles grondig voorbereid – zelfs de verlovingsring paste perfect. Enkele maanden later, op 15 augustus, zouden ze in intieme kring hun verlovingsfeest vieren met hun familie.

De voorbereiding

Het koppel trouwde voor de wet op 31 maart 2018 in het gemeentehuis van Meulebeke en hield diezelfde avond een feestje voor hun vrienden. Echter begonnen ze het kerkelijk huwelijk en het trouwfeest al in mei 2017 te plannen. Amélie en Lourens gingen op zoek naar een unieke locatie en al vrij snel viel de beslissing: ze zouden hun feest in Kasteel te Lake in Zulte vieren, op 4 augustus 2018. Ze hadden allebei meteen een erg prettig gevoel bij de zaal en ook bij de gastheer en gastvrouw van de locatie, die hen bijzonder goed hebben bijgestaan bij de organisatie van het feest. Wat het koppel erg aansprak, is dat ze het Kasteel te Lake helemaal voor zichzelf hadden, zodat ze de locatie volledig konden aankleden naar hun eigen wensen.
Amélie nam heel wat van de voorbereiding voor haar rekening, samen met haar moeder, haar zus en de vriendin van Lourens’ getuige. Ze besliste om zelf het misboekje te verzorgen en liet dat samen met de menukaarten en de tafelverdeling printen bij In-Print in Kortemark. Voor de voorbereiding van de kerkdienst kreeg het koppel hulp van ceremoniemeester Steven Chys, die alles in goede banen heeft geleid. Voor het burgerlijk huwelijk hadden Amélie en Lourens een beroep gedaan op fotografe Yannick Dentergem. Zij zorgde daarna ook voor de uitnodi- gingen en zou op de grote dag de fotoreportage voor haar rekening nemen. Het vervoer van de ceremonie met Range Rovers werd door Lourens en zijn vader geregeld.

De grote dag

De avond voor het kerkelijk huwelijk gingen Amélie en Lourens bij hun ouders slapen. Hoewel de stress erg meeviel, vond de bruid het toch even echt spannend net voor ze de kerk binnen ging. Om 11u trad het koppel in het huwelijksbootje in Meulebeke. Ze hebben zelf nog geen kinderen, maar er liepen wel 3 kindjes voor, en hun schoonbroer had hun kindje Gaspard op de arm. De misviering werd muzikaal ondersteund door zangeres Chelsy, die ook tijdens het avondfeest zou optreden. Na de ceremonie kregen de aanwezigen een glaasje aangeboden door Bar César uit Ardooie. Om het geheel op te vrolijken, hadden de vrienden van het bruidspaar een tiental Defenders op het marktplein geplaatst – de favoriete wagen van Lourens. Vandaar ging het naar de zaal in Zulte, waar er opnieuw een aperitief werd genomen en de gasten aan tafel me vast’ van Volumia, wat voor een bijzonder moment zorgde. Belangrijke details die bijdroegen aan een perfect feest waren de foto’s van de gasten onder de bloemenboog, de feestletters van het Feestburo in de tuin, de Flitspaal voor de fotostrookjes van de gasten, De Lachgasten voor de ontvangst en de Mint to be-doosjes op tafel voor elke gast. Bovendien had Amélie gezorgd voor speciale dans-vloerslippers, zodat ook wie pijnlijke voeten had niet hoefde stil te zitten. Na dit prachtige feest vertrok het bruidspaar op huwelijksreis naar Bali.

De tips van Amélie en Lourens

 • Laat je niet leiden door wat anderen zeggen, maar doe vooral wat jullie zelf willen.
 • Geniet van elk moment. De dag is immers in een oogwenk voorbij.

De keuzes van Amélie en Lourens

 • Bloemen: Baekelandt Joke, Meulebeke
 • Bruidsjurk: JPC Collection, Antwerpen
 • Bruidslingerie:Lingerie Artemis, Ardooie
 • DJ Poll Van Ghent op het avondfeest
 • Fotografie: Yannick Dentergem
 • Kledij mannen: W Dress, Zedelgem
 • Photobooth: De Flitspaal
 • Suitekledij: La Sposa, Roeselare en Maison Jujupe, Deerlijk
 • Trouwringen: Fede Di Oro, Izegem
 • Video: Duchateau Films, Brugge