fbpx


Koppels aan het woord:
Emelie & Thomas

Het aanzoek

Thomas en Emelie speelden al lang met het idee om te trouwen, maar Thomas wou zijn vriendin graag verrassen. Toen ze in mei 2015 een huis kochten en dat vierden bij zijn ouders, was dat het ideale moment om zijn aanzoek te doen. Hij vroeg meteen ook aan zijn toekomstige schoonvader om de hand van diens dochter. Het was een bijzonder emotioneel moment. Het koppel liet er daarna geen gras over groeien. Amper twee maanden na het aanzoek trouwden ze in het gemeentehuis van Kortemark. Het was een fijne ceremonie met aansluitend een receptie. Achteraf vierden Thomas en Emelie nog een feest in intieme kring. De datum voor het kerkelijk huwelijk en het grote feest hadden ze ondertussen vastgelegd voor een jaar later.

De voorbereiding

De keuze voor een zaal was snel gemaakt. Thomas en Emelie kenden het team van Salons De Vrede immers al van eerdere feesten. Ze wisten dat ze prima prijs-kwaliteit konden verwachten in een prachtig landelijk kader. Zodra de trouwdatum was vastge- legd, stond het team klaar om het jonge koppel met raad en daad bij te staan. Om zeker te zijn dat alles tot in de puntjes geregeld was, begonnen Thomas en Emelie ruim op voorhand met hun zoektocht. De fotograaf werd Lieven Vandecandelaere. Hij nodigde hen op
voorhand uit om kennis te maken met zijn werk en om naar hun verwachtingen te polsen. Ook ceremoniemeester Johan Lefever liet niets aan het toeval over. In drie bijeenkomsten werd alles uitvoerig besproken en Johan regelde ook de klassieke zwarte Mercedessen voor de suite. De wagen voor het bruidspaar werd dan weer geleverd door een oom van Emelie. Zijn lichtblauwe Opel Captain werd speciaal voor deze mooie dag feestelijk gepimpt. De DJ voor het avondfeest was Bram Vanhevel, die Thomas en Emelie al jaren kenden en voor het drukwerk werd drukkerij Vanhecke uit Ardooie ingeschakeld. De ontwerpen maakte het koppel zelf. Op aanraden van kleermaakster Els Lucienne, kozen ze voor een thema van pastelkleuren. Mintgroen en goud kwamen zowel in het drukwerk als in de decoraties terug.

De grote dag

Zoals de traditie het wil gingen Thomas en Emelie op de vooravond van het huwelijk bij hun ouders slapen. De volgende morgen kwamen de fotograaf en de kapster ter plekke bij Emelie en daarna was het zenuwachtig wachten op de bruidegom. Die werd in de lichtblauwe oldtimer voor de deur afgezet. Onder ruime belangstel- ling belde hij aan. Zodra Emelie de deur opendeed, weerklonken overal bewonderende kreten. Ook het trouwkoppel was enthousiast, want ze hadden elkaars outfit nog niet eerder gezien. Daarna reden ze richting Sterrebos voor een fotoshoot. Bij hun terugkeer was de hele suite aangekomen en dronken ze samen een glas op wat hun mooiste dag zou worden. Na de laatste instructies van de ceremo- niemeester vertrok het gezelschap naar de kerk. Het hele markt- plein stond al vol met mensen die Thomas en Emelie na aan het hart liggen en ook de kerk zat bomvol. De trouwviering had het koppel zelf voorbereid, met hedendaagse liedjes en toepasselijke teksten.

Ouders, broers en zussen, nichtjes, tantes en getuigen lazen voor en Rien Deleu, een van Thomas’ beste vrienden, zorgde voor muziek en zang. Als afsluiter hadden Rien en Thomas nog iets bekokstoofd. Bij het laatste liedje, Belle Histoire van Michelle Fugain, stond Thomas plots op en nam de zang over. Een complete verrassing voor Emelie en alle aanwezigen. Het was een prachtig moment dat met luid applaus werd beloond. Bij de uittrede werden ze gezegend met flink wat rijstkorrels. Ze merkten dat de zon hen begroette, zodat de receptie in de tuin van de feestzaal kon doorgaan. Enkele uurtjes later kwamen de gasten voor het avondfeest aan. Ze konden naar hartenlust genieten van een lekkere maaltijd, waarbij het voorger- echt en het dessert in buffetvorm werden aangeboden.En toen kwam het moment suprême: de openingsdans waarvoor ze bijna zes maanden thuis geoefend hadden. Met een swing op Reet Petite van Jackie Wilson openden ze het dansfeest, en de dansvloer bleef gevuld tot in de vroege uurtjes. Het werd een prachtig feest in het bijzijn van al hun dierbaren. Als kers op de taart werd de liefde van Thomas en Emelie een klein jaar later bekroond met een prachtige dochter: op 4 juli 2017 om 14.05 uur kwam Joëlle erbij.

De keuze van Thomas en Emelie

  • Fotografie: Lieven Vandecandelaere, Roeselare
  • Ceremoniemeester: Johan Lefever van Ceremoniaris, Poperinge
  • DJ: Bram Vanhevel
  • Photobooth: De Flitspaal
  • Trouwjurk Emelie: ontwerp en uitvoering door Els Lucienne, Ieper
  • Trouwkostuum Thomas: Café Costume, Kortrijk