fbpx


Koppels aan het woord:
Marjolein & Nicolas

Het aanzoek

Marjolein en Nicolas leerden elkaar kennen in 2019 op een zondags tuinfeest met vrienden. Marjolein wist bij de eerste aanblik al dat ze voor elkaar gemaakt waren en nam het initiatief. Niet veel later dansten ze op de Bierfeesten in Oudenaarde en er volgde een prachtige eerste kus bij het ochtendgloren. Enkele jaren later kregen ze zin om in het huwelijksbootje te stappen. Vrij letterlijk zelfs, want ze hebben een eigen bootje waarmee ze er elke zonnige zondag op uit trekken. Een goudsmid regelen voor een verlovingsring zonder dat de bruid – die zelf goudsmid is – iets doorheeft, was bijna een mission impossible voor Nicolas. Toen die hindernis genomen was, regelde hij een trip naar Wissant in Frankrijk. De avond voor het vertrek vertelde hij Marjolein alleen dat ze haar koffer moest pakken en een mooie jurk meenemen. Die jurk moest ze aan voor een romantisch diner, maar het echte aanzoek kwam pas op de terugreis. Ze stopten in de duinen waar ze hun tweede date hadden gehad en Nicolas ging op zijn knieën. Ze zei al ja nog voor hij de ring kon laten zien.

De voorbereiding

13 maanden om een huwelijk te plannen is pittig, maar de tijd vloog voorbij. De taakverdeling was klassiek: Marjolein deed het opzoekwerk en Nicolas hakte knopen door. Hij regelde de verloving en de huwelijksreis naar Madeira – een ideale combinatie van zee, mooie wandelingen en Mediterraans eten. Marjolein nam de rest tot in de kleinste details voor haar rekening. Het ontwerp van de uitnodigingen maakten ze samen met hulp van Studio Ent. De ceremonie in het stadhuis en op de meest idyllische plek in het Kluisbos werd tot in de puntjes verzorgd door Sen de stemtovenaar. Marjolein en Nicolas vonden het niet makkelijk om de touwtjes uit handen te geven, maar Sen zorgde voor magische momenten. Ook met hun keuze voor bloemenconstructies van Artistic waren ze bijzonder blij. De florist werkte dag en nacht om het bruids- paar in een ongelofelijke bloemenzee te plaatsen.

De grote dag

Oorspronkelijk wilden Marjolein en Nicolas trouwen in Italië, maar dan konden de grootouders er misschien niet bij zijn. Daarom kozen ze voor een huwelijksweekend in België. Op vrijdag 26 mei 2023 was er een traditionele ceremonie in het stadhuis en een dag later volgde er een klein en intiem feest met vrienden en familie. De opwarmer op vrijdag vonden Marjolein en Nicolas een echte aanrader – het feest zelf vliegt namelijk voorbij. Op zondag sloten ze af met een zalige brunch met hun ouders, broers en dichtste vrienden, om nog wat na te genieten. De locatie leende zich perfect voor het feest dat ze voor ogen hadden. Ze waanden zich een weekend lang in de Toscane, terwijl ze dicht bij huis waren. Genieten deden ze trouwens beter dan in Italië, dankzij de gastronomische catering van Blackfisk en de betoverende locatie van Calmont. Ze voelden zich echt thuis bij Nele en Thomas, die het hele weekend paraat stonden. Na de ceremonie, toen Marjolein door al het babbelen de hapjes tijdens de receptie had gemist en een hongertje had, bracht Thomas de allerlekkerste pasta carbonnara om er weer helemaal tegenaan te kunnen! Voor de openingsdans had het bruidspaar een beroep gedaan op Liesbeth van Studio Minne. Die leerden hen op twee zalige lesuurtjes een prachtige choreografie die helemaal bij hen past. Op With you van Tyler Shaw veroverden ze de dansvloer. Plankenkoorts hadden ze niet en van de vuurwerkjes en disco- ballen merkten ze zelfs helemaal niets – ze hadden alleen oog voor elkaar.

De anekdote

Zelf maakt Marjolein met haar atelier Ramoon dagelijks de mooiste trouw- en verlovingsringen. En al jaren geeft ze de koppels de raad om te leren loslaten. Er zal sowieso iets onver- wachts gebeuren. Ook bij hen liep vanalles fout, tot enkele uren voor het grote moment. Toch was dit het allermooiste weekend van hun leven.

De tips van Marjolein en Nicolas

 • Heb vertrouwen in je leveranciers! Ze zijn de experts om er iets onvergetelijks van te maken.
 • Vergeet niet plezier te maken met de mensen achter de schermen. Marjolein en Nicolas hebben de beste herinneringen aan fotograaf Fabienne, een echter topper, en aan de warme knuffels van het keukenteam!
 • En de ultieme tip: neem de dag voor je huwelijk samen verlof. Zo kun je goed voorbereid
  en zonder stress van je dag genieten.

De keuzes van Marjolein en Nicolas

 • Bruidsjurk: La sposa
 • Dans-outfit bruid: Elena
 • Kostuum bruidegom: Impuls fashion
 • Haar en make-up bruid: La sua bella & Evelien dk
 • Trouwringen: Ramoon
 • Catering: Blackfisk
 • Ceremoniespreker: Sen De Paepe, De Stemtovenaar
 • Fotografe: Fotobienne
 • Taart: Ferme de Cavrinnes
 • Locatie: Calmont
 • Bloemcreaties: Artistic
 • Licht en geluid: Grizzlysound
 • Dj exclusief voor feest: Major J
 • Bedankingen: del bosqué (likeur van Marjolein & Nicolas)