fbpx


Koppels aan het woord:
Linse & Angelo

Het aanzoek

Op 5 mei 2015 waren we exact drie jaar samen en dat leek mij de perfecte dag om Linse ten huwelijk te vragen. Mijn oorspronkelijke plan was om dat tijdens een gezellig uitstapje bij een picknick te doen. Maar een en ander liep niet zoals verwacht. Ik moest mijn plannen bijstellen en iets nieuws verzinnen! Plan B dan maar. Ik zou thuis een verrassingsetentje voor haar maken en had daarvoor een halve dag verlof genomen. Maar ook dat liep fout: Linse kreeg ’s middags autopech. Ik moest dus wachten tot de late namiddag om haar ten huwelijk te vragen. Van een hindernissenparcours gesproken! Gelukkig kwam het aanzoek voor Linse toch nog als een verrassing.

De voorbereiding

Het eerste wat we deden, was naar Salons Denotter in Zedelgem gaan om een geschikte datum te prikken. Omdat Linse in het onder- wijs staat, hebben we alle vrije data tijdens de schoolvakanties bekeken. 2 april 2016 leek ons ideaal: het weekend in het midden van de paasvakantie. Op die manier hadden we op voorhand een week vrij om de laatste voorbereidingen te treffen, en een week achteraf om op onze positieven te komen tijdens een reisje naar Rome.
Daarna namen we contact op met onze ceremoniemeester Danny David. Hij bezorgde ons punt per punt alle zaken waarop we moesten letten bij de organisatie. Om onze grote dag persoonlijker te maken, hebben we ervoor gekozen om veel dingen zelf in elkaar te steken en het een en ander geheim te houden voor de familie.

Toch konden we altijd bij de familie terecht voor vragen of hulp. Voor het drukwerk zijn we langsgegaan bij onze fotograaf Kurt Vansteelant. We hadden weliswaar een idee van welke richting we uit wilden, maar we wisten niet precies hoe we dit praktisch konden uitwerken. Samen met Kurt zijn we tot het perfecte eindresultaat gekomen. De rode draad was een thema dat helemaal bij ons aansluit: reizen.

De grote dag

De laatste week voor het huwelijk vroegen mensen ons vaak of we zenuwachtig waren voor de grote dag, waarop wij telkens antwoordden dat dat best meeviel en dat we ernaar uitkeken. Vaak zeiden ze dan: ‘Wacht maar tot het zover is.’ Maar zelfs in de vroege uurtjes op 2 april waren we nog steeds rustig. We keken wel met groot verlangen uit naar de rest van de dag.

Ruim vijf uur voor we in het stadhuis verwacht werden, waren we druk in de weer zodat iedereen om 10.10 u. klaar was om naar het stadhuis van Torhout te vertrekken. Daar stonden vele vrienden en familieleden ons al op te wachten. Na de receptie ging de dichte familie naar mijn ouderlijk huis om een hapje te eten en wij gingen ondertussen met de fotograaf en de bruidskindjes naar de middel- bare school van Torhout voor foto’s. Zodra we terugkwamen bij de anderen, kregen we van de ceremoniemeester de laatste richtlijnen en vertrokken we naar de Sint-Pieterskerk. Ook daar waren heel wat vrienden, familie en bekenden aanwezig. Zelfs de kleuters uit de klas van Linse waren er. Het was mooi om te zien hoeveel mensen deel wilden uitmaken van ons speciale moment.

De kerk was prachtig versierd met bloemen en de dienst verliep precies zoals we hadden verwacht, volledig in het thema van reizen. En toen ging de priester plots zitten en gaf het woord aan de mama van Linse. Samen met de getuigen, neven en nichten had zij een lied voorbereid, met een gepersonaliseerde PowerPointpresentatie erbij. Een aangename verrassing!
Na de viering gingen we naar de feestzaal, waar we ons even konden opfrissen en wat familiefoto’s maken voor de eerste gasten voor de receptie aankwamen. Zodra de receptie voorbij was, mochten we de genodigden voor het avondfeest al verwelkomen. Bij het binnen- komen kregen ze een boarding pass met daarop hun tafel. Daarna gingen ze naar de fotograaf, zodat we van iedereen een aandenken hadden, en toen werden ze begeleid naar de receptiezaal. Enkele hapjes later ging de deur naar de grote zaal open en kon iedereen naar zijn plaats. Dankzij de perfecte service van de feestzaal had iedereen een zorgeloze avond vol lekker eten, leuk gezelschap en nog veel meer. Na het dessertbuffet kwam onze openingsdans: A thousand years, van Christina Perri. Vanaf dat moment bleef de dansvloer tot in de vroege uurtjes gevuld.

We sloten de dag af in het nabijgelegen hotel Fleur de Lys. Na een korte, maar welverdiende nachtrust en een overheerlijk ontbijt, trokken voor welgeteld 45 minuten huiswaarts. Daarna gingen we opnieuw naar Salons Denotter, waar we verwacht werden voor een babyborrel. Enkele obers herkenden ons van de vorige avond en waren verbaasd om ons alweer terug te zien. Sommigen dachten zelfs dat we nog steeds aan feesten waren!

Tips van Linse en Angelo

Onze belangrijkste tip is om advies in te winnen bij mensen die van huwelijken hun beroep hebben gemaakt, zoals een ceremonie- meester of een fotograaf. Zij kunnen ervoor zorgen dat je zorgeloos naar je dag toeleeft en er volledig stressvrij van kunt genieten. Zorg er ook voor dat het klikt met de mensen met wie je samen- werkt. Dankzij het goede gevoel dat wij bij hen hadden, en het wederzijdse vertrouwen, is onze dag probleemloos verlopen.

De keuze van Linse en Angelo

  • Ceremoniemeester: Danny David, Torhout
  • Fotograaf: Kurt Vansteelant, Zedelgem
  • Bloemen: Bloemist Vandendriessche
  • Priester: Charles Lommens
  • Dj: Ronny (dj’s on the road)
  • Make-up: Schoonheidsinstituut Amalya
  • Kapsels: Coiffure Creanne Torhout voor Linse en Kapsalon Hairline Torhout voor Angelo
  • Trouwjurk: La Sposa
  • Trouwkostuum : Bruidskledij Steven