fbpx


a bride and groom kiss in the rain under an umbrella

Als je huwelijk in het water valt:
mooie trouwfoto’s bij lelijk weer…

Als we eerlijk zijn, dromen we allemaal van trouwen bij mooi weer. Lekker warm, maar niet té heet, een stralend blauwe hemel met hier en daar een donzig wit wolkje, en een prachtige sterrenregen ’s avonds. Maar helaas: we wonen in België. Dus tenzij je een vlucht naar warmere oorden of een exotisch strand hebt geboekt, is de kans vrij groot dat een regen- of hagelbui de pret komt bederven. Toch hoeft dat helemaal geen ramp te zijn — Integendeel!

Binnenste buiten of buitenste binnen

De foto’s van het eigenlijke feest worden sowieso vaak binnen gemaakt. Het gebeurt namelijk zelden dat het weer zó goed is dat je de hele nacht buiten kunt vieren. Maar ook voor de portret- en groepsfoto’s overdag zijn er tal van leuke oplossingen. Zo kun je in een tuincentrum of een serre prachtige foto’s maken: veel groen en schitterend licht. Maar ook je favoriete café, de bioscoop waar jullie voor het eerst zoenden, het museum, een oud fabrieksgebouw of zelfs de bibliotheek kunnen erg mooie en originele plaatjes opleveren.

Paraplu’s en regenlaarzen

Heb je toch zin om je buiten te wagen voor je fotoshoot? Laat je dan door een beetje regen, hagel of sneeuw vooral niet tegenhouden! Knalrode, -gele of –groene laarzen zijn een prachtig detail voor je huwelijksfoto’s. Zelfs een dekentje of een groot strandlaken kan al uitkomst bieden. En de keuze aan fotogenieke paraplu’s is zo mogelijk nog groter. Van volledig transparant over felle kleuren tot ware bloemenboekketten: het zijn stuk voor stuk schitterende blikvangers die voor een originele, persoonlijke toets zorgen.

Schuilen op onverwachte plekjes

Soms heb je het echt niet in de hand, en komt een regenbui onaangekondigd. Dan kan het leuk zijn om op een onverwacht plekje te gaan schuilen. Een paviljoen in het park, een oude schuur of de werkplaats van een bevriende garagist zijn misschien niet de plaatsen die het hoogst op je lijstje stonden, maar ze kunnen wél erg mooie foto’s opleveren.

Een beetje nat is ook romantisch

En tot slot nog dit: je kunt je natuurlijk ook gewoon laten natregenen. Want echt waar: een goede fotograaf kan zelfs van een uitgeregend bruidspaar een prachtig portret maken. Niets romantischer immers dan twee mooie mensen die plezier maken, verliefd zijn en zoenen in de stromende regen. Toch?

(Zorg wel voor een grote handdoek en een kopje warme drank achteraf. Want je wil liever niet met koorts in bed moeten blijven de volgende dag!)