fbpx


Koppels aan het woord:
Anneleen & Joris

Het aanzoek

Anneleen en Joris wisten al jaren dat ze ooit zouden trouwen. Voor Anneleen kon het echter niet snel genoeg gaan, dus Joris kreeg heel wat hints – de ene subtieler dan de andere. Op 19 december 2019, toen ze ongeveer 6 en een half jaar samen waren, was het zover.

Het aanzoek gebeurde op een donderdagavond nadat Anneleen als leerkracht een hele avond oudercontacten had gehad. Joris ging op één knie en deed zijn aanzoek bij de kerstboom, in hun nieuwbouwhuis waar ze net ingetrokken waren. Het was helemaal perfect: romantisch en intiem. Na meer dan twee jaar denken ze nog steeds met veel emoties terug aan dat moment.

De voorbereiding

Anneleen was in haar hoofd al jaren bezig met het plannen van haar droomhuwelijk, dus ze stond te popelen om de touwtjes in handen te nemen. Doordat de voorbereiding volledig in de coronaperiode viel, had ze extra tijd om ermee bezig te zijn. Tijdens het voorbereiden kwam ze bovendien op het idee om een opleiding tot weddingplanner te volgen. Haar eigen huwelijk zou een ideaal project zijn, haar eerste verwezenlijking als kersverse weddingplanner.

Via sociale media vond ze de nodige leveranciers. De bedankjes en een paar decoratie-onderdelen deed het koppel zelf. Daarnaast kregen ze hulp van familieleden en vrienden, op wie ze de dag zelf ook konden rekenen. Anneleen maakt een duidelijk draaiboek voor het trouwfeest. Op die manier kon het bruidspaar op de dag zelf alles uit handen geven en moesten zij enkel maar genieten. Voor het overige deden ze een beroep op geweldige leveranciers en dat bleek een uitstekende keuze.

De grote dag

Anneleen was bang dat stress en neiging tot controle haar zouden beletten om van haar trouwdag te genieten. Niets bleek minder waar. De laatste dagen voor het huwelijk speelden de zenuwen haar weliswaar parten, maar dat gleed volledig van haar af toen alles de avond voordien klaar was. Zowel het burgerlijk als het kerkelijk huwelijk vonden plaats op wandelafstand van het huis van het bruidskoppel, zodat ze bijna geen tijd verloren aan verplaatsingen. De lunch namen ze samen met de suite op hetzelfde plein, wat voor een fijn rustmoment zorgde. Het was een bewuste keuze van Anneleen en Joris om dei belangrijke momenten te beleven in hun eigen dorp.

Na de vieringen verplaatste het gezelschap zich naar de feestlocatie in Wilrijk, waar ook de fotoshoot voor het bruidskoppel was. Dat leverde prachtige beelden op. Daarna volgde nog familieshoot met de suite, het ideale moment om mooie herinneringen te creëren. Nadien sloten er extra mensen aan voor de receptie en een lekker diner, met leuke intermezzo’s van getuigen, broer en zussen. De hele dag was trouwens doorspekt met persoonlijke elementen. Er waren speeches, fotomomenten, anekdotes en livemuziek door een vriend in de kerk. Dat alles zorgde ervoor dat het trouwfeest erg persoonlijk was. Na het eten kwamen er weer nieuwe genodigden, en na het geweldige dessertbuffet was het tijd voor de openingsdans, op All of Me van John Legend. Voor dit onderdeel van het feest had de bruidegom het meeste zenuwen, maar dat bleek overbodig. Alles verliep prima en na afloop barstte het feest los. De dansvloer stroomde vol en bleef druk bezet tot het einde van een fantastisch feest.

De anekdote

De dag was helemaal perfect, maar uiteraard lopen dingen wel eens wat anders dan gepland. Zo werd de priester ziek in de week voor het huwelijk. Gelukkig vonden Anneleen en Joris last-minute een vervanger, die ze pas twee dagen op voorhand tijdens een ZOOM-meeting leerden kennen. Hij deed het fantastisch en de viering was prachtig.

Ook het weer zat niet helemaal mee. Het was vrij koud op de huwelijksdag en er stond een flinke wind. De receptie na het kerkelijk huwelijk vond buiten plaats, voor de kerk. Een plotse windvlaag zorgde ervoor dat de sluier uit Anneleens haar loskwam en wegvloog. Haar zus kon hem nog net vangen – een mooi alternatief voor het weggooien van het bruidsboeket. Tot slot gebeurde er ook een foutje tijdens het diner. Koud water en theezakjes bleken niet zo’n goede combinatie!

De tips van Anneleen en Joris

 • Werk samen met leveranciers met wie je een klik hebt en die je een goed gevoel geven. Zij maken immers deel uit van de mooiste dag van je leven.
 • Zorg dat je volop kunt genieten. Met een goede voorbereiding kan je op de dag zelf alles loslaten. Schakel eventueel een wedding- planner of een ceremoniemeester in.
 • Dit is jullie dag! Doe niet wat moet of wat verwacht wordt, en zeker niet wat anderen doen. Doe
  wat jullie zelf willen en wat bij jullie past.

De keuzes van Anneleen en Joris

 • Weddingplanner: Avenir Weddings
 • Fotograaf, videograaf en photobooth: Lux Visual Storytellers
 • Drukwerk: Dasi, Brasschaat
 • Trouwringen: Arvid Van Tornout
 • Jurk: Cermo, Zoersel
 • Schoenen bruid: Van Loock, Zandhoven
 • Juwelen bruid: DRKS Online
 • Haar en make-up: Haarcreaties Brison, Wommelgem
 • Kostuum en schoenen bruidegom: Tod-B,
 • Herentals Bloemen: Rijmenants, Massenhoven
 • Receptie en lunch: Bar Frans, Wommelgem
 • Dj: Dj Diet