fbpx


Koppels aan het woord:
Michelle & Simon

Het aanzoek

Michelle en Simon wisten al vroeg in hun relatie dat ze een traditionele trouw met kerkelijk huwelijk wilden. Ze leerden elkaar kennen in de jeugdbeweging in Zulte en gingen in 2019 mee op kamp om te koken. Op de laatste avond was er een kampvuur. Toen Michelle aangaf dat ze zou gaan slapen schoot Simon heel even in paniek. Daarna ging hij op zijn knie en vroeg haar ten huwelijk met een zelfgemaakte ring. Het was een prachtig moment, in het bijzijn van hun vrienden en de Chiroleden.

De voorbereiding

Omdat ze allebei van Zulte zijn, wilde het koppel trouwen en feesten in eigen dorp. Na heel wat overleg kozen ze 9 mei 2020 als datum voor hun burgerlijk en kerkelijk huwelijk. Michelles organisatietalent en Simons technische onderste- uning vormden een perfect duo. Omdat ze allebei erg sociaal zijn, kozen ze voor het begrip ‘samen’ als rode draad voor hun huwelijksfeest en dat liet zich bij de voorbereiding al duidelijk zien.

Via de website van Trendy Trouwen vonden ze een adres om een paardentram te huren. Aangezien Michelle schrik heeft van dieren, schakelden ze vriend Emiel in. Met zijn tractor werd hij gepromoveerd tot chauffeur van de ceremonie. Bert, een andere vriend, werd gevraagd als ceremoniemeester. Met de hulp van een valies voor de ringen, teksten en paspoorten, een uurwerk, ceremoniekledij en een geprinte dagplanning werd hij een ceremoniemeester uit de duizend! De meter van Michelle is bloemschikster en zou zorgen voor het prachtige bruidsboeket en de unieke, stijlvolle aankleding van de kerk en de zaal. En toen kwam Covid. Het koppel hoopte nog dat alles tegen de vooropgestelde datum achter de rug zou zijn, maar ze moesten hun plannen alsnog een jaar opbergen. Helaas zou ook de tweede datum niet lukken, en het werd uiteindelijk 23 oktober 2021. Een knaller van een feest zonder beperkingen en zonder mondmaskers!

De grote dag

De avond voordien gingen beide partners traditiegetrouw bij hun ouders slapen. Toen Simon om acht uur ’s morgens bij Michelle aanbelde, was de spanning te snijden. Kapster, schoonheidsspecialiste en haar mama – allemaal waren ze bezig om de laatste details bij de bruid in orde te brengen. Het werden vijf lange minuten voor Simon, maar het was het wachten waard. Toen ze elkaar zagen, werden bruid en bruidegom door emoties overmand.

De fotoshoot stond ’s morgens vroeg gepland, zodat het trouwpaar zich later op de dag niet van hun genodigden moest afzonderen. De foto’s werden wondermooi, met feestzaal Kasteel Te Lake en de Chiro- en KSA-lokalen als locatie. Na de shoot vertrok het gezelschap met de suite naar het gemeente- huis. Er was een korte, ludieke plechtigheid met een kleine receptie als aanzet van een prachtige dag. ‘s Namiddags was het tijd voor het kerkelijk huwelijk. Tijdens de dienst speelde een gelegenheidsband van vrienden en familie, afgewisseld met persoonlijke teksten. De leden van de jeugdbewegingen waren talrijk aanwezig, en ook de kinderen en de collega-juf van Michelles klas waren er. Volk genoeg voor een ware regen van rijst en een hoop cadeautjes en tekeningen. Na de viering trokken ze met tractor en paarden- tram naar de feestzaal. Er was weinig tijd om te bekomen, want de familieshoot stond op de planning, gevolgd door de receptie. Om 19.00u arriveerden de gasten voor het avondfeest. Er was een kort aperitiefmoment en daarna gaven Michelle en Simon samen een speech. Na een heerlijke maaltijd waren er speeches van getuigen en verslagen van de vrijgezellengroepen, waardoor hun geheimenboekje behoo- rlijk werd ingekort. Om 22.00u ontvingen ze de gasten voor het dansfeest en werd de sfeer naar een hoogtepunt gebracht met een onvergetelijke Connemara.

De organisatie van de openingsdans had nogal wat voeten in de aarde. Ook hier wilden Michelle en Simon het idee van ‘samenzijn’ doortrekken, in plaats van met zijn tweetjes op de dansvloer te staan. Zo ontstond het idee voor een flashmob. Ze slaagden erin om alles geheim te houden tot de avond zelf, wat voor een enorm verrassingseffect zorgde! De toon was gezet voor een knallend dansfeest.

De anekdote

Michelle en Simon hadden een koppel fotografen ingehuurd. Zo kon er ’s morgens zowel bij de bruid als bij de bruidegom gefotografeerd worden. Maar de fotograaf kon het huis van Simon niet vinden. Dat stond immers fout op de dagplanning – die al sinds 2019 bestond en dus ontelbaar vaak door het koppel was bekeken. Tja. Gelukkig werd dat snel opgelost.

Ook op het einde van de dag rees er een probleempje. Om iedereen veilig thuis te krijgen had het trouwpaar een taxi voorzien voor de beide gezinnen. Een week voordien had Michelle nog alles gecheckt, maar helaas: om half zes ’s ochtends bleek de taxidienst niet te bereiken. Gelukkig beslisten enkele ouders van vrienden, die op dat moment hun kinderen ophaalden, om terug te keren en het hele gezelschap naar huis te voeren.

De tips van Michelle en Simon

  • Durf hulp te vragen en benut de talenten van familie en vrienden.
  • Zorg dat je op de dag zelf alles uit handen kunt geven.
  • Geniet en straal – ook bij regen!

De keuzes van Michelle en Simon

  • Kostuum bruidegom: Café Costume, Gent
  • Bruidsjurk: La Sposa, Roeselare
  • Juwelier: Elisa Lee
  • Locatie: Kasteel Te Lake, Zulte
  • Catering: Traiteur Leconte, Oudenaarde
  • Vervoer: Feestvervoer Cloet