fbpx


Koppels aan het woord:
Silke & Kevin

Het aanzoek

In het begin van hun relatie hadden Silke en Kevin niet dezelfde mening over trouwen. Kevin was voor, maar Silke vond het niet zo belangrijk. En toch… Een huis en twee kinderen later begon het ook bij haar te kriebelen. Na een tijdje wilde ze het zelfs zó graag dat ze af en toe stevige hints gaf.

Toen het koppel ter gelegenheid van hun 10-jarige samenzijn voor een etentje naar hun favoriete restaurant ging, gedroeg Kevin zich vreemd. Bij het aperitief vroeg hij aan Silke of ze een cadeautje voor hem had. Dat had ze niet – er was niets afgesproken en bovendien deden ze meestal iets samen in plaats van cadeaus te kopen. Zelf had hij wel iets had voor haar. Hij begon iets voor te lezen van zijn gsm, maar hij kreeg het moeilijk en vroeg Silke om zelf voort te doen. Het was een mooie tekst over hun leven samen en hun gezin, maar Silke vergat te scrollen, waardoor ze de laatste zin had gemist: ‘Wil je met me trouwen?’. Daarop ging Kevin op zijn ene knie zitten en met een mooie ring vroeg hij Silke ten huwelijk.

De voorbereiding

Tegen het einde van de maaltijd hadden ze al bijna het hele scenario voor hun trouwdag doorgenomen. Ze wilden een tuinceremonie en een feest in een schuur, met een ongedwongen sfeer en veel en lekker eten. Bovendien vonden ze het erg belangrijk dat hun kinderen Maurice en Léonie een erg leuke dag zouden hebben. Ze zouden trouwen op 12 juni 2021, maar door Covid19 werd dit verplaatst naar 4 juni 2022. Maurice gaf zijn goedkeuring aan papa en mama om te trouwen op zijn verjaardag en ze legden Hoeve Schellevliet vast als feestlocatie. De zaal zou ook de catering op zich nemen. Dat bleek een prima keuze: kok Bruno en zijn zus Kim vormen een goed geoliede machine. Silke houdt ervan om de controle in handen te hebben en al snel werden er knopen doorgehakt. De fotostudio van

Marieke had al foto’s van de kinderen gemaakt, dus zij zou ook op het huwelijk van dienst zijn. Na enig twijfelen besloten ze om daarnaast ook een videograaf in te huren. Als spreker voor de ceremonie kozen ze voor Luk Brutin, omwille van zijn ‘West-Vlaamse aanpak’ en het feit dat hij zijn vergoeding aan arme moeders schenkt. De uitnodigingen werden ontworpen door Soetkin Christiaens, die ook een logo voor hen maakte. De decoratie bleek duurder dan verwacht, dus besloten Silke en Kevin dat zelf te doen. Ze verzamelden vaasjes, bokalen en dergelijke meer, kochten online en in Ava, en via een etalagist raakten ze aan mooie kunstbloemen. De prachtige houten tafels met smeedijzeren onderstel van Hoeve Schellevliet pasten perfect bij wat ze in gedachten hadden. De aankle- ding was sober, met boomschijven en vazen, die Silke samen haar mama en nicht een dag voordien van bloemen voorzag.

De grote dag

De avond vóór het huwelijk ging Kevin met Maurice bij zijn getuige slapen. Silke sliep met dochter Léonie, getuige Hannelore en bruidsmeisje Joyce in het huis van het koppel. ’s Morgens kwam ook bruidsmeisje Mara langs. Silke koestert erg mooie herinneringen aan die ochtend, en dankzij het gezelschap vielen de zenuwen tijdens het kappen en de make-up mee. Het was pas toen Kevin en Maurice aankwamen dat de stress toenam. In een Zwitserse oldti- merbus ging het bruidspaar met de familie en de suite naar het gemeentehuis voor het burgerlijk huwelijk. Na afloop kregen de aanwezigen een glaasje bij de aanhangwagen. Van daar ging het naar Bulskamveld voor een fotoshoot met een heerlijk broodje achteraf. Tot slot ging het gezelschap richting Zuienkerke, naar Hoeve Schellevliet. Iets na 16u begon de ceremonie. Silke stapte aan de hand van zoon Maurice naar voren, met dochter Léonie als bloemen- meisje. Er waren persoonlijke teksten, grappige anekdotes en livemuziek. Tot grote verrassing van alle aanwezigen zong Silke zelf ook: ze bracht Everlong van de Foo Fighters en Is that alright van Lady Gaga. Omstreeks 19u ging iedereen aan tafel en Silke en Kevin liepen de zaal in op Levels van Avici. De avond vloog voorbij. Onvergetelijk was de presentatie die vrienden hadden voorbereid, met foto’s, filmpjes en teksten. Voor de openingsdans nodigde het bruidspaar iedereen uit om rondom hen te staan op de dansvloer. Wie dat wilde kon een vuurstokje vasthouden.

De anekdote

Zoals veel koppels moesten ook Silke en Kevin hun huwelijk verplaatsen. De tweede keer hadden ze er even genoeg van, maar ze wilden niet trouwen zonder alle mensen die voor hen belangrijk zijn. Gelukkig bleek de magie toch terug te komen. Voor de kinderen van het koppel zat er blijkbaar nogal wat magie in de photobooth – ze sleurden heel wat gasten voor de lens en nog voor middernacht waren alle strookjes op!

De tips van Silke & Kevin

Het is niet echt een aanrader om de laatste dagen voor het huwelijk nog non-stop te bezig met de laatste details. Probeer daarom zoveel mogelijk uit handen te geven.

De keuzes van Silke en Kevin

 • Bruidsjurk: Bruidsmode Steven, Torhout
 • Kleren bruidegom: Kabanoo, Oostkamp
 • Ceremoniemeester: Kris Deprince
 • Trouwringen: Vanquathem, Oostkamp
 • Fotografie: Fotostudio Marieke, Beernem
 • Videografie: Love Motion
 • Photobooth: Photobooth West-Vlaanderen
 • Bloemen: Ailiv, Beernem
 • Dj: Dj Yargo
 • Live muziek: Roland Van De Velde en Sofie Dhaens
 • Drukwerk: Soetkin Christiaens, ur Plus
 • Make-up & haar bruid: Blush, Brugge
 • Haar bruidsmeisjes: ’t Kappershuys bij Hanne
 • Broodjes: Foodbar 21