fbpx


white Mr & Mrs freestanding letters on table with white spread

Niet zomaar een gastenboek:
5 tips voor een originele aanpak van je gastenboek

Bij een huwelijksfeest horen heel wat tradities, waaronder het gastenboek. Als je alle gelukwensen en boodschappen van je gasten op één plek wilt bewaren, kun je eigenlijk niet zonder. Maar eerlijk: zo’n dik boek waarin iedereen je op min of meer dezelfde manier gelukwenst, kan best een tikje saai worden. Hoe vaak zou je dat achteraf nog doorbladeren? Dat kan dus beter, vonden wij en we gingen op zoek naar originele alternatieven.

#1 Hier met die puzzel!

Vergeet dat suffe gastenboek, maak een puzzel! Je kunt op heel wat plaatsen kant-en-klare puzzels kopen, soms zelfs in de vorm van een hart. Geef al je gasten een puzzelstukje en een stift, en je hebt achteraf een prachtig object om aan je muur te hangen. Ben je een handige Harry (of trouw je met eentje)? Haal dan een houten plaat in huis en ga zelf aan de slag met je figuurzaag. Zo wordt het nóg specialer en persoonlijker!

#2 Het verhaal van je gasten

Zorg voor een groot kader, een snapshot van elk van je gasten en een paar gekleurde stiften. Vraag vervolgens aan alle aanwezigen om op te schrijven hoe jullie elkaar hebben leren kennen. Je houdt er een kleurrijk schilderij met persoonlijke verhalen aan over. (Tip: dit gastenboek kun je ook combineren met een photobooth. Er komt dan alleen wat meer knip- en plakwerk bij kijken.)

#3 Foto of video? Het kan allebei!

Het zijn ondertussen klassiekers geworden, maar ze doen het nog altijd uitstekend: de photobooth en het videogastenboek. Bij de photobooth krijgen je gasten twee strips met foto’s: eentje voor in je boek, en eentje om als aandenken mee te nemen. Zorg voor wat gekke accessoires zoals snorren en hoedjes, dat maakt het des te leuker. Ook het videogastenboek biedt voordelen voor het trouwkoppel én de gasten: je kunt achteraf makkelijk een cd-tje maken om als aandenken mee te geven.

#4 Binnen de lijntjes kleuren

Ja, je hoort het goed: je vraagt je gasten om een prent in te kleuren en daar een persoonlijke boodschap aan toe te voegen. Het is leuk om te doen, en iedereen kan het. Zelfs je schoonvader-met-twee-linkerhanden. De kleurplaat kun je zelf op voorhand maken, of je bestelt er eentje die al af is. Kijk maar even op het internet, je vindt vast wel wat je zoekt. Om het helemaal af te maken, voeg je liefst ook een paar vraagjes toe die de gasten kunnen beantwoorden. Op die manier komt de inspiratie een stuk vlotter los.

#5 Het allerpersoonlijkste voorwerp

Voor dit gastenboek moet je op zoek naar een voorwerp dat voor jou en je partner erg bijzonder is. Dat kan je oude gitaar zijn, het bankje waarop jullie voor het eerst hebben gekust, je surfboard, een trompet of je lievelingsplaat. Het maakt niets uit, zolang het maar iets voor jullie betekent. En zolang je erop kunt schrijven. Wedden dat dit ‘gastenboek’ een ware blikvanger wordt in je interieur?

Nog niet gevonden wat je zocht?

Geen nood. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Als je hierboven je gading niet hebt gezien, krijg je van ons nog wat extra tips. Zo kun je een vintage typemachine aan de ingang van de feestzaal zetten. Daarop tikken je gasten dan zo goed en zo kwaad als het kan hun beste wensen. Of je zorgt voor een grote bokaal met mooie, witte keitjes en zwarte stiften. Of wat dacht je van stukjes gekleurd plexiglas waarop de wensen komen? Die kan je achteraf mooi tot een mobiel verwerken. En die komt dan misschien wel boven het babybedje terecht… Veel mooier dan dat kan het moeilijk worden.