fbpx


Koppels aan het woord:
Agneta & Gunther

Het aanzoek

Gunther en Agneta leerden elkaar enkele jaren geleden kennen. Tijdens een praatje merkten ze dat ze elkaar wel erg veel te vertellen hadden, en sindsdien raakten ze niet meer uitgepraat. De vonk sloeg over en het leek wel of ze al hun hele leven samen hoorden. Het duurde dan ook niet lang voor Agneta bij haar vriend introk. Vanaf dat moment vormen Gunther en Agneta samen met hun drie kinderen een nieuwsamengesteld gezin.

Vorig jaar wilde Agneta graag wat gezinsportretten maken om in de woonkamer te hangen. Ze wilde daarvoor naar het Kasteel van Wippelgem. Gunther zou zijn retrofiets meenemen als attribuut, en Agneta stemde nietsvermoedend in. Toen hij rond het pleintje voor het kasteel kwam aangefiets en de kinderen de muziek aanzetten, werd haar duidelijk hoe de vork in de steel zat. Op Bruno Mars’ I think I wanna marry you reed hij tot bij haar en samen met de kinderen vroeg hij haar ten huwelijk.

De voorbereiding

Agneta en Gunther wilden nog datzelfde jaar trouwen en begonnen meteen bij thuiskomst met de voorbereiding. Enkel telefoontjes later hadden ze een datum voor het gemeentehuis en de zaal. Ze zouden trouwen op 2 september, dus ze hadden amper drie maanden om alles te regelen. Het lukte wonderwel: een week later hadden ze de uitnodigingen met de foto’s van het aanzoek klaar.

Bij Salons Mimosa werden ze met met raad en daad bijgestaan. Agneta deed ook erg veel zelf. Zo vroeg ze haar getuigen met een boodschap in een fles en verfde ze een aankondiginstekst op een steigerhouten plank. Voor haar trouwjurk trok Agneta met haar twee getuigen en haar zussen naar Pierres-Yves in Aalst. Ze had precies voor ogen welke jurk ze wilde en werd fantastisch begeleid in haar zoektocht. Haar droomjurk van Pronovias werd zelfs speciaal voor haar een seizoen eerder gemaakt, en na twee pasbeurten kon ze hem mee naar huis nemen. Ook de trouwringen en het boeket kwamen erg vlot in orde.

Ondanks de korte voorbereidingstijd heeft het koppel geen last gehad van stress. Integendeel. Ze genoten met volle teugen van alles wat ze deden.

De grote dag

Op de dag zelf trok Gunther ‘s morgens met zijn zoon naar zijn broer en Agnetha bleef thuis met de twee jongste kinderen. Ze was totaal ontspannen, zodat ze rustig kon genieten van alle details, zoals de make-up en de aankomst van de familie. Bovendien zat alles erg mee, en zelfs de zon was – tegen alle verwachtingen in – volop van de partij. Gunther en Agnetha vierden hun burgerlijk huwelijk in in Kaprijke met hun familie en vrienden. ’s Middags vertrokken ze naar een goede vriend, die zijn tuin had opengesteld voor een fotoshoot en voor een hapje en een drankje. Daarna ging het richting Eeklo voor de receptie en aansluitend het feest. Alles verliep perfect volgens plan. Bij de aanvang van het avondfeest kwam het koppel als laatste de zaal binnen en Gunther gaf een prachtige speech, recht uit het hart.

Na het lekkere eten opende het koppel de dans op Ed Sheerans Thinking out loud, en dat was het begin van een lange, mooie nacht waarbij de dansvloer doorlopend bezet was. Dankzij het personeel van Salons Mimosa, de genodigden en de DJ werd het een feest om nooit te vergeten.

De tip van Agnetha en Gunther

Geniet van alles en focus vooral niet op wat er fout zou kunnen gaan. Anders loop je het riscio dat je veel dingen mist. En niets van al dat moois komt ooit terug!

De keuze van Agnetha en Gunther

  • Fotografie: Annick De Spaey
  • Bruidsjurk: Pronovias, bij Pierre-Yves in Aalst
  • Trouwkostuum: Spd-fashion Spanhove in Sleidinge
  • DJ: Mario Van Vooren