fbpx


Koppels aan het woord:
Ann & Celina

Het aanzoek

23 december 2013. Onder de kerstboom lag nog één cadeau: een piepklein doosje met een grote vraag. Toen ik het aan Celina overhandigde met daarbij een tekst die ik zelf had geschreven, antwoordde ze ontroerd ja. De eerste stap naar ons huwelijk was gezet.

De voorbereiding

We prikten een datum en in januari begonnen we met brain- stormen. Over één ding bestond geen twijfel: dit werd óns dagje. We gooiden alle tradities overboord en vertrokken van nul. Het was een uitgemaakte zaak dat we absoluut alles samen zouden doen. Van het kiezen van de kledij over de ringen tot en met de bloemen. Daar kwam een boel werk bij kijken, maar gelukkig waaiden veel leuke ideeën ons gewoon tegemoet. Zo wisten we onmiddellijk dat we de fotografe wilden van de vorige cover van dit magazine. Ook de feestzaal, dj en ceremonie kwamen snel in orde.

De maanden vlogen voorbij en er kwam geen einde aan wat geregeld moest worden. Elke dag werkten we aan ons huwelijks- feest. Voor we het goed en wel beseften was het zover: de avond voor onze trouwdag was aangebroken.

De grote dag

14 augustus 2015, 6u30: het geluid van de wekker kondigde onze trouwdag aan. Onze eerste halte was een gezamenlijke afspraak bij de kapster. We hadden er immers bewust voor gekozen om alles samen te beleven, van de eerste tot de laatste minuut. De zenuwen hadden we vrij goed onder controle, want alles was perfect gepland én we hadden zelfs een plan B voor noodgevallen.

Na de kapper reden we naar mijn ouders, waar we elkaar hielpen aankleden en snel een ontbijt meepikten. Een uur later waren we klaar. We zagen er beeldig uit, dus we konden vertrekken naar De Souverein in Lommel voor de fotosessie. ‘s Middags hadden we lunch met onze ouders, en ondertussen was ook de ceremonie- meester aangekomen. Kort daarna stopte er een witte Mercedes cabrio voor de deur, die ons naar het prachtige stadhuis van Lommel zou brengen. Daar stonden onze familie, getuigen en vrienden ons op te wachten. Het leek wel een sprookje! Eindelijk was onze verbintenis officieel en mochten we elkaar vrouw en vrouw noemen.

De eigenlijke ceremonie hielden we bij mijn ouders. We hadden hun tuin omgetoverd tot een romantische huwelijksomgeving. Daar mocht natuurlijk onze oogappel mocht niet ontbreken: onze enthousiaste dalmatiër was bruidshondje. De vier getuigen en het bruidskindje lazen elk een mooie tekst voor, en ook wij hadden een brief voor mekaar. De viering was nogal emotioneel – er werden heel wat traantjes weggepinkt – dus daarna hadden we nood aan iets lekkers. Een tot ijskar omgetoverde oude bakfiets stond onze gasten al op te wachten. En dat was geen overbodige luxe, want het kwik was ondertussen gestegen tot 28 graden. Rond 17u was het tijd om naar de feestzaal te vertrekken voor een diner met de familie. Daar werden ’s avonds ook de andere gasten verwacht, die op een ludieke manier verwelkomd werden door komiek Ernest. En toen kwam de openingsdans: How long will I love you van Ellie Golding, live gezongen door het duo Yves & Jessi. Na de bruidstaart en de andere dessertjes kwam niemand minder dan Loes Van Den Heuvel acte de présence geven, en daarmee nam het feest een knallende start. Ten slotte was er om 1u ’s nachts nog het ‘Foute uur’, waarbij iedereen uit de bol kon gaan met de pruiken, brillen en snorren die we hadden voorzien. Jong en oud vulden de dansvloer. Voor onze huwelijksnacht trokken we met zijn tweetjes naar B&B Noir. Onze trouwdag was voorbij, maar dat was slechts het begin. De goesting om de toekomst tegemoet te gaan was nog nooit zo groot.

Tips van Ann en Celina

 • Heb je geen zin in een traditionele kerkdienst? Dat hoeft ook niet. Er zijn mooie alternatieven, die het overwegen zeker waard zijn.
 • Wij hebben onze trouwdag zelf gepland. Zo waren we er zeker van dat alles in orde was en dat heeft ons een hoop stress bespaard. Maar durf zeker ook raad te vragen aan de vakmensen met wie je werkt, zoals de fotograaf, de ceremoniemeester, enz. Met hun jarenlange ervaring weten ze beter dan wie ook hoe ze je kunnen helpen.
 • Met een professionele fotograaf kies je voor professionele kwaliteit. Zoek iemand met wie het klikt, want hij of zij is er de hele dag bij.
 • Vergeet niet dat het júllie dag is. Durf jezelf dus op de eerste plaats te zetten!
 • Wij hebben alles samen beslist en gekozen: trouwkleren, bruids- boeketten, eten, ringen, enz. We kunnen dit iedereen van harte aanbevelen.

De keuze van Ann en Celina

 • Fotografie: Linsy Loose – linsyloose.be
 • Ceremoniemeester: Valère Peeters – valere-peeters.be
 • Dj: Stefan Luyten – sl-e.be
 • Live muziek: Yves & Jessi (je vindt hen onder diezelfde naam op FB)
 • Traiteur: Jos Saelen – traiteursaelen.be
 • Kledij: E&R wedding and fashion – erwedding.be
 • Ceremonie: huisvandeMens – demens.nu
 • Bloemen en decoratie: Casa Flora Mieke – casafloramieke.be
 • Rode lopers: Event Flooring Services – event-flooring-services.com
 • Aankleding ceremonie: Cosmos Events – cosmosevents.be
 • Komiek: Ernest – feestarchitect.com
 • Trouwringen: Juweliers Vandeweyer – juweliers-vandeweyer.be
 • Gepersonaliseerde bedankjes: Tutje & Kiki – tutjeenkiki.be
 • Tafeldecoratie: Stories in Wood – storiesinwood.be
 • B&B: Noir – noirlommel.com