fbpx


Koppels aan het woord:
Annabel & Frederic

Het aanzoek

In 2014 had Frederic in de krant een artikel gelezen over ‘La Casa di Giulietta’ in Verona. Bij dat huis hoort een kleine achtertuin en het balkon van Juliet, waar zij en Romeo elkaar voor het eerst hun liefde verklaarden. Dat leek hem de perfecte plaats om een aanzoek te doen. Hij plande alles tot in detail. Op 15 februari 2015 zou het koppel vieren dat ze twee jaar samen waren, dus wilde Frederic tijdens het Valentijnsweekend samen met Annabel op citytrip. De romantische tweedaagse naar Verona en Venetië legde hij zes maanden op voorhand vast. Partner Annabel wist absoluut niet waarheen de uitstap zou gaan. Het duurde tot aan de douanepost op de luchthaven van Zaventem vooraleer ze wist waar ze naartoe vlogen. Over de nakende verloving en de ring had Frederic uiteraard nog geen woord gerept. Met de huurwagen trokken ze vanuit de luchthaven naar Verona, waar ze in ‘Le suite di Giulietta’ verbleven, een mooie locatie met zicht op la Casa de Giulietta en het binnenplein. Tijdens een bezoek aan het beroemde huis stonden ze aan te schuiven in de lange rij om op het balkon te poseren voor een fotograaf. Net wanneer zij aan de beurt waren, ging Frederic op de knie en toonde hij Annabel de ring. Toen zij daarop ja zei, begon de hele rij achter hen te applaudisseren. Het bezoek aan Venetië de dag nadien was een prachtige afsluiter van een geslaagde citytrip.

De voorbereiding

Door allerlei omstandigheden zat er heel wat tijd tussen het aanzoek en het eigenlijke huwelijk. Vier en een half jaar om precies te zijn. Net voor de citytrip was Annabel namelijk zwanger geworden – iets sneller dan ze had verwacht. Door dit mooie nieuws besloot het koppel om het huwelijk nog even uit te stellen en op 28 september 2015 werd hun zoon Lucas geboren. Ze beslisten uiteindelijk om in mei 2018 te trouwen voor de wet. Die dag gingen ze samen met de dichtste familie uit eten om het huwelijk te vieren. Daarna prikten ze de datum voor hun kerkelijk huwelijk. Dat zou 24 augustus 2019 worden. Als locatie konden ze feest- zaal Lodewijk van Male in Sint-Kruis vastleggen. Annabel en Frederic hadden nu meer dan een jaar de tijd om de ceremonie en het feest voor te bereiden. Ze organiseerden alles zelf en de voorbereiding verliep vlekkeloos.

De grote dag

Op de grote dag waren zowel Annabel als Frederic erg zenuw- achtig. Hun zoontje Lucas (4 jaar) en Frederics dochters (12 en 15 jaar) uit een vorig huwelijk leken af en toe net iets té enthousiast, maar alles verliep uiteindelijk heerlijk probleem- loos. De prachtige tuin met vijver en fontein van het domein Lodewijk van Male was de ideale locatie voor de fotoshoot. Daarna ging het gezelschap naar de kerkdienst om 15.30u. Toen de receptie begon om 17u, viel alle druk van de schouders van Annabel en Frederic. Fotoshoot, kerkdienst, receptie en avondfeest sloten naadloos op elkaar aan, zodat er geen lege momenten waren. Na het dessertbuffet kwam de openingsdans rond 23u. Daarbij koos het bruidspaar voor ‘Beneath your beautiful’ van Emeli Sandé. Het dansfeest kwam een beetje traag op gang, maar vanaf 1.30u was er geen houden meer aan. Tot 4u ’s morgens werd er continue gedanst. Gelukkig hadden Annabel en Frederic een snack voorzien – om 2u konden de dansers wat extra energie opdoen met lekkere frietjes en mini-hotdogs. Twee dagen na het trouwfeest vertrok het bruidspaar op huwelijksreis naar het prachtige Mauritius.

De tips van Annabel & Frederic

De eerste tip van Annabel en Frederic ligt misschien wat voor de hand, maar is daarom niet minder terecht: geniet ten volle van je grote dag, want je hebt er ontzettend veel voorbereidend werk in gestoken. En voor je het weet is het voorbij. De keuze voor een koets met vier paarden vindt het koppel ook zeker een aanrader. Dat was voor hen én voor de kinderen een absolute meerwaarde. Verder raden Annabel en Frederic aan om een proefdiner te plannen, kapsel en make-up op voorhand te testen en twee locaties te voorzien voor de fotoshoot. Zo zijn er geen problemen als je te kampen hebt met slecht weer. En waarom niet een mirrorbooth huren in plaats van een photobooth?

De keuze van Annabel & Frederic

  • Locatie: Lodewijk Van Maele
  • Kledij bruid: La Sposa
  • Kledij bruidegom: Café Costume
  • Juwelier: Antwerp Or
  • Bloemist/ballonnen: Het Ballonneke • Dj: Dj Hanz
  • Fotograaf: Myrthe Vandendriessche • Vervoer: Paard en Koets
  • Drukkerij: Janssens Drukcenter
  • Photobooth: Mirrorbooth