fbpx


Koppels aan het woord:
Anne & Lorenzo

Het aanzoek

Het was altijd mijn meisjesdroom geweest om te trouwen, maar Lorenzo bleef jarenlang volhouden dat hij niet wou. Het kwam daarom als een complete verrassing toen hij vorig jaar toch voor mij op zijn knieën ging. En waar beter dan in het Spaanse Berria, waar we elkaar 8 jaar geleden leerden kennen als monitoren op een surfkamp?

Bij zonsondergang lokte hij mij naar het strand, waar een cadeau stond voor ons 7-jarig samenzijn: een ingepakt surfboard. Toen ik het papier openscheurde, was ik compleet verrast. Er stond: Do you want to surf with me for the rest of your life? Ik hield het niet droog.

De voorbereiding

Feestjes organiseren is echt ons ding. We keken er dus ongeloof- lijk naar uit om er een onvergetelijke trouwdag van te maken. De grootste uitdaging was een unieke locatie te vinden waar we onze eigen stempel konden op drukken, veel volk konden ontvangen én met genoeg ruimte om te overnachten. Na uren online opzoekwerk kwamen we uit bij Domaine De Jaurieu, waar we warm onthaald werden door een enthousiast team. Bovendien waren er niet alleen een grote feestzaal, ceremonietuin en prachtige binnenkoer, maar ook 120 slaapplaatsen! Het was meteen de eerste én laatste halte in onze zoektocht naar de perfecte zaal.

Terwijl ik urenlang blogs en Pinterest-profielen afschuimde voor inspiratie, maakte Lorenzo de save-the-dates, uitnodigingen, menukaarten, banners, enz. Zijn job als grafisch vormgever en fotograaf kwam hierbij goed van pas. Dankzij onze getalenteerde vriendenkring konden we ook snel onze fotografe, dj’s en band vastleggen. Daarbovenop hielp onze familie waar nodig.

De grote dag

Als er iets is wat Lorenzo heeft geleerd tijdens de vele huwelijken die hij als fotograaf bijwoonde, dan is het om de trouwdag zelf niet té vol te plannen, zodat je ervan kunt genieten. Daarom hebben we ons wettelijk huwelijk een maand eerder gedaan. Een lekkere brunch achteraf met beste vrienden en familie zorgde voor eerste geslaagde trouwdag.

En toen kwam 11 juni 2016, de dag waar ik mijn hele leven naar uitgekeken had. Ik startte de dag met een ontspannen ontbijt met mijn mama, zus, getuige en bruidsmeisjes. Tegen alle voorspellingen in bleek zelfs de zon van de partij! Terwijl de haar- en make-up- artiesten hun werk deden, kwamen de eerste gezinsleden bij ons thuis aan.

Om 11u kwam Lorenzo mij ophalen met een Volkswagen surfbusje. Het was een spannend, maar betoverend moment om elkaar voor het eerst te zien in onze trouwkleren. Na een glaasje en een hapje in de tuin vertrokken we richting de Donk in Oudenaarde voor de fotosessie. Door onze ruime planning was er meer dan voldoende tijd voor familiefoto’s en foto’s met ons tweetjes.

Na de shoot ging het richting Jaurieu, waar we de afgelopen drie dagen alles hadden klaargezet. Het was zalig om de feestzaal voor het eerst als bruidskoppel binnen te gaan. De ceremonie was een echte rollercoaster: het prachtige weer, 200 gasten, het paraderen over de witte loper, het applaus, de band en de persoonlijke speeches maakten het plaatje compleet.

Na de lekkere hapjes en bubbels kon het avondfeest beginnen. Omdat we gekozen hadden voor een drielandenbuffet moesten de gasten niet de hele tijd blijven zitten, maar konden ze zich vrij door de zaal bewegen en met iedereen een praatje slaan. Tussendoor werden we verrast door een heuse flashmob, waaraan een honderdtal gasten deelnamen. Prachtig om te zien hoe ze dit samen ingestudeerd hadden. De sfeer zat er meteen goed in! Zodra het dessertbuffet geopend was, begon de live band aan hun optreden. Met hun funky beats kregen ze de hele zaal op de dansvloer en iedereen genoot met volle teugen. Als verrassing zong ikzelf nog een liedje voor Lorenzo, en als kers op de taart werd onze openings- dans live gezongen door mijn getuige, die zangeres is. We kozen voor Ain’t Nobody in de akoestische versie van Jasmine Thompson, die overging naar de uptempo dansversie, waarop we voluit konden swingen. Uiteindelijk namen de dj’s het over en zorgden voor een onvergetelijke avond.

Een 80-tal gasten bleven samen met ons op het domein overnachten en konden de dag nadien genieten van een lekker ontbijtbuffet. Dit was de perfecte afsluiter van een heerlijk trouwfeest. Het klinkt misschien cliché, maar het was echt de dag van ons leven!

De anekdote

Een kerkelijk huwelijk is niets voor ons, dus kozen we voor een persoonlijke ceremonie die we zelf samenstelden. Mijn broer was ceremoniemeester en praatte het geheel perfect aan elkaar, met hier en daar een grappige noot. Na de trouwgeloften en het jawoord verklaarde hij ons uiteindelijk tot man en vrouw. Dat er ook ringen aan te pas kwamen, was hem eventjes ontgaan. Tot groot jolijt van het aanwezige publiek! Maar vergeten is menselijk. Dat bleek ook toen ik bij het binnenkomen mijn bruidsboeket vergat mee te nemen…

Tips van Anne & Lorenzo

 • Plan je trouwdag niet té vol. Zorg dat er tijd is voor een rustig moment met je familie en vrienden, je fotosessie, enz. Zo kun je zonder stress aan je dag beginnen. Maak een duidelijk schema, zodat iedereen weet wie waar en wanneer verwacht wordt.
 • Geef je feest een persoonlijke toets. Voor ideetjes kun je terecht op blogs en Pinterest, maar kopieer niet klakkeloos!
 • Geniet voluit van je trouwdag. Kijk om je heen en besef dat iedereen er speciaal voor jullie is.
 • Voorzie een moment voor de speeches van je dierbaren. Dat kan in het stadhuis, kerk, of tijdens de ceremonie of het feest.
 • Laat familie en vrienden helpen met de voorbereiding. Zo kunnen jullie er samen naartoe leven.

De keuze van Anne & Lorenzo

 • Fotografie : Lux Photography– luxphotography.be
 • Make-up : Stefanie Misseghers
 • Haar : Katrijn Verhoye
 • Trouwkleed Anne : Pierre-Yves, Aalst
 • Kostuum Lorenzo : Café Costume, Gent
 • Grafische vormgeving : Lorenzo Naudts – lorenzonaudts.be
 • Muziek ceremonie : Eveline Billiau & Luc
 • Band: The Hi-Fi Mama’s