fbpx


Koppels aan het woord:
Charlotte & Andy

Het aanzoek

Toen Charlotte en Andy bijna drie jaar samen waren, deed Andy zijn grote liefde een huwelijksaanzoek. Ze waren samen met hun gezin op reis in het zuiden van Frankrijk en tijdens het aperitief op hun terras verdween Andy even naar de auto. Zodra hij terugkwam ging
hij op de knieën om Charlotte ten huwelijk te vragen.

Het koppel had het al een paar keer over trouwen gehad, maar toch was Charlotte er niet helemaal op voorbereid. Ze kon het dan ook nauwelijks geloven en begon heel even te lachen. Maar toen ze zag dat het menens was, werden de emoties haar eventjes te veel. Met een krop in de keel en tranen in de ogen zei ze ja.

De voorbereiding

Tussen het aanzoek en de trouwdag zat er bijna twee jaar. Het jongste zoontje van het koppel was immers nog maar anderhalf jaar en ze wilden graag dat hij oud genoeg zou zijn om het huwelijk bewust mee te maken. Door die lange voorbereidingstijd verliep alles erg relaxt.

Charlotte en Andy maakten zelf hun save the dates. Daarnaast nam Charlotte het grootse deel van de taken op zich, waarbij ze zich liet bijstaan door eventplanner Team Kapcon. Aan het einde van het voorbereidingsproces kwam ook Andy nog een handje toesteken voor de planning van de techniek.

De grote dag

Bij het huwelijk in het stadhuis, de trouwceremonie en de openings- dans sloeg de stress toch heel even toe. Maar dankzij hun goede voorbereiding kregen Charlotte en Andy de zenuwen al snel onder controle, zodat ze zalig konden genieten.

Voor hun burgerlijk huwelijk kozen ze dezelfde datum als voor de eigenlijke trouwceremonie: ze huwden om 11u in het stadhuis van Harelbeke. In de namiddag trokken ze naar het Domaine de Jaurieu, waar de ceremonie werd voltrokken. De jongste zoon van het koppel wandelde met Charlotte naar het altaar, terwijl de oudste de ringen bracht en een tekstje voorlas. Omdat het een prachtige, warme dag was, kon alles buiten doorgaan.

Charlotte en Andy wilden geen klassiek trouwfeest, en kozen daarom voor een walking dinner. Om 22u, meteen na de openings- dans, stonden alle genodigden al op de dansvloer. Het optreden van Funky D was een schot in de roos en zorgde voor erg veel sfeer. De dansvloer bleef bomvol tot in de vroege uurtjes.

Een ceremonie met humor

Charlotte en Andy hadden voor de komiek Steven Goegebeur gekozen als ceremoniemeester. Daardoor was de ceremonie doors- pekt met humor en inside jokes. De luchtige aanpak van Steven was volgens het bruidspaar een absolute aanrader.

De tips van Charlotte en Andy

  • Laat je niet leiden door wat anderen zeggen. Het is jullie dag, dus doe vooral wat jullie zelf willen.
  • Geniet van ieder moment. De dag is immers in een oogwenk voorbij.

De keuze van Charlotte en Andy

  • Bruidsjurk: hand made by Nele Saerens, Gent
  • Ceremonie: Steven Goegebeur
  • Fotografie: Fotoaanhuis.be Lincy & Dirk
  • Kleding bruidegom: Café Costume
  • Photobooth: De Flitspaal
  • Techniek: Gi Van Aalst – audiovisual rental
  • Weddingplanner: Kapcon