fbpx


Koppels aan het woord:
Charlotte & Tim

Het aanzoek

Tim en Charlotte wilden allebei graag trouwen, maar hadden nog nooit concrete plannen gemaakt. Toen ze 10 jaar samen waren en al samen woonden, vond Tim dat het stilaan tijd was voor de grote stap. En het aanzoek moest iets bijzonders worden!

Charlotte wilde al lang een rondreis maken in Indonesië. Voor Tim hoefde dat niet per se, maar ze kon hem toch overtuigen. Hij maakte handig van de gelegenheid gebruik om haar daar ten huwelijk te vragen. Hij had alles op voorhand geregeld met het reisbureau en het hotel.

Na een zware rondreis in Java zouden ze enkele dagen in Bali blijven om uit te rusten. Op een avond deed Tim er alles aan om het avondeten uit te stellen, tot er op de deur werd geklopt en ze werden meegenomen. Toen kreeg Charlotte een vaag vermoeden. Zo ver ze kon kijken, lag het pad bezaaid met bloemblaadjes en hingen er lampionnen. Ze kwamen op een afgelegen plekje waar een prachtig gedekte tafel stond. Charlotte was overdonderd. Al haar favoriete gerechten stonden op de kaart – met uitzondering van de sinaasappel-mandarijnsoep, die niet voor herhaling vatbaar was.

Toch liet Tim niet meteen in zijn kaarten kijken. Op een bepaald ogenblik woelde hij in zijn broekzak en dacht Charlotte dat het grote moment aangebroken was. Maar hij haalde alleen zijn camera tevoorschijn… Gelukkig ging hij even later bij een glas champagne alsnog op de knie. Veel woorden kreeg hij niet gezegd, maar dat gaf niet. Huilend van blijdschap gaf Charlotte haar jawoord.

De voorbereiding

Meteen na de reis begonnen de voorbereidingen. Charlotte had haar zinnen gezet op Het Waterfront in De Vossenberg in Hooglede: een prachtige, moderne zaal aan het water. Toen bleek dat er nog een geschikte datum was, zette ze die meteen vast. Aan de hand van een stappenplan werkten ze samen de rest af.

De catering, aankleding van de zaal en de overnachting werden geregeld door de feestzaal. Voor het drukwerk hadden ze foto’s op het strand laten maken en het gastenboek versierden ze zelf. Omdat Tim en Charlotte het meestal allebei erg druk hebben, besloten ze om bij deze gelegenheid zoveel mogelijk samen te doen. Ringen, trouwkostuum en drukwerk kozen ze samen en ook het klaarzetten van de kerk was een werkje voor allebei. Verder hield Charlotte zich voornamelijk bezig met de decoratie en was de communi- catie voor rekening van Tim. Ook familie en vrienden kwamen met ideetjes en hielpen knopen doorhakken. Zo kwam Charlotte dankzij bruidsmeisje Silke B&B de Loverlij op het spoor, waar de trouwfoto’s werden gemaakt, hielpen de moeder en zus van Tim om foto’s te kiezen voor de uitnodiging en gingen Charlottes moeder en getuigen mee voor de trouwjurk.

De grote dag

Ze zetten de dag feestelijk in met het wettelijk huwelijk in het gemeentehuis van Zedelgem en een aperitiefje achteraf. Daarna volgde een kerkelijke viering zonder eucharistie, waarin het koppel persoonlijke accenten kon leggen. De keuze voor een priester was snel gemaakt, aangezien er een geestelijke in de familie van Charlotte zit. Voor de live muziek zorgde volleybalvriendin Elien: zij kan prachtig zingen en werd op de gitaar begeleid door Siem. Op het einde van de dienst was er nog een verrassing van de school waar Charlotte lesgeeft. Haar kindjes zongen een zelfgemaakt lied en deden een dansje. Als kers op de taart kreeg ze bij het buiten- komen van ieder kind een witte roos.

27 mei was een stralende dag, dus konden de 150 genodigden buiten genieten van een walk & dine aperitief en voorgerecht. Na een Mojito-sorbet ging iedereen aan tafel. Voor het dessertbuffet schoven ook de 100 genodigden voor het avondfeest aan. En toen was het tijd voor de openingsdans. Omdat Charlotte en Tim geen danstalenten zijn, wilden ze samen danslessen volgen. Maar door een volleybalblessure van Charlotte viel dat plan in duigen. Gelukkig zorgden een vijftal last-minute lessen ervoor dat ze alsnog een paar pasjes konden doen op ‘When you say nothing at all’ van Ronan Keating. Ook het dansfeest was een groot succes dankzij dj Bazz. Op enkele details na verliep de hele dag perfect. Al zag het er even anders uit. Zo moest Charlotte samen met de fotograaf lang wachten bij de kapper, waardoor ze te laat op het suite-adres kwam en niet meer kon ontbijten. Ook tijdens de rit naar de feestzaal liep het bijna fout. Door een file was er nog weinig tijd voor foto’s met familie en dichtste vrienden. Maar ach: er zijn ergere dingen dan een glaasje bubbels drinken in de limousine, in het gezelschap van de mensen die je het liefste ziet.

Het grappigste moment was toen Charlotte tijdens de dienst de slappe lach kreeg, naar aanleiding van een binnenpretje over de tekst. Ze kon zelfs de vragen van de priester niet meer beant- woorden. Die slappe lach maakte trouwens deel uit van de speech van haar broer, dus dat was echt uit het leven gegrepen. En toen de huwelijkstaart werd binnengebracht, was de bruid net even weg om haar sleep te laten opbinden voor de openingsdans. Daar stond de bruidegom in zijn eentje, met de taart voor zijn neus. Maar ook dat misverstandje werd snel en professioneel opgelost.

Tips van Charlotte en Tim

 • Geniet van de voorbereiding, en neem op de dag zelf af en toe de tijd om samen stil te staan bij de dingen. Het is wellicht de enige dag dat al wie jou liefheeft er op die manier voor je is.
 • Wij kozen voor een locatie waar we konden overnachten: een echte luxe na zo’n intense dag. Bovendien kun je de volgende morgen genieten van een gezellig ontbijt met familie en vrienden.
 • Begin op tijd met je voorbereiding, zodat je de laatste dagen niet moet stressen. Er komen altijd nog last-minute dingen bij.
 • Wij namen een duo-massage net voor onze trouwdag. Het is een absolute aanrader om samen nog eens te ontspannen, weg van alle drukte.
 • Neem een ceremoniemeester onder de arm. Ook al denk je dat je alles geregeld hebt, op de dag zelf wordt duidelijk waarom je niet zonder kunt.
 • Bezoek een trouwbeurs: dat is de ideale plek om ideeën op te doen en contacten te leggen.

De keuze van Charlotte en Tim

 • Make-up: Schoonheidsspecialiste Céline in Loppem
 • Drukwerk: Gouwy Printing in Oostende
 • Bruidsboeket: Lescrauwaet
 • Trouwjurk: La Sposa
 • Trouwkostuum: Deleye
 • Ceremonie en vervoer: Ceremonie Depoorter
 • Photobooth: De Flitspaal
 • Trouwringen: Fede Di Oro
 • Dj: DJ Bazz