fbpx


Koppels aan het woord:
Emmy en Bram

 

Het aanzoek

Emmy en Bram kennen elkaar al van toen ze nog klein waren. Hun liefde vindt z’n oorsprong in hun puberjaren. Ze droomden ervan om in het huwelijksbootje te stappen als ze tien jaar samen waren. Bram vroeg Emmy ten huwelijk op reis in Maleisië. Tijdens de vliegtuigreis hield Bram de ring in zijn broekzak om er zeker van te zijn dat hij hem niet kwijt zou spelen. De eerste avond in Maleisië ging het koppel eten in een draaiend restaurant met een fantastisch uitzicht over de stad Kuala Lumpur. Dat was het ideale moment om Emmy ten huwelijk te vragen, en uiteraard zei ze volmondig “Ja!”.

De voorbereidingen begonnen met het prikken van een trouw- datum. Het koppel besloot om het burgerlijk huwelijk en het kerke- lijk huwelijk op een verschillende dag te laten plaatsvinden. De trouw voor de wet vond plaats op donderdag 24 oktober 2013, de dag dat ze exact tien jaar samen waren. Dit werd gevierd in intieme kring. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op 31 mei 2014. Zo hadden Emmy en Bram een anderhalf jaar de tijd voor alle voorbereidingen.

De grote dag

De grote dag kwam steeds dichterbij, en er moest heel wat geregeld worden. De locatie voor de receptie, de traiteur, de feestzaal, het vervoer, de fotograaf, de bloemen, enz. Emmy wou geen klassieke uitnodiging, maar iets vernieuwends en creatief. Daarom kozen ze voor een verlovingsreportage, met prachtige foto’s voor op de uitnodiging. Daar kregen Emmy en Bram heel wat positieve reacties op. Dankzij Fotografie De Moor & Muller was het koppel geslaagd in hun opzet. De foto’s werden verder ook gebruikt voor het misboekje en het menukaartje.

Het aankleden van de bruidskindjes, twee meisjes en één jongetje, bleek geen evidente zaak. Een groot aantal winkels werd afgelopen, maar nergens vonden Emmy en Bram het perfecte ensemble. Daarom werd er beslist om de kleertjes zelf te maken, met veel bloed, zweet en tranen. Dankzij schoonzus Ann-Sophie en haar moeder zagen de bruidskindjes er stralend uit.

En dan was het moment aangebroken. De trouwdag zelf begon met een bezoek aan de kapper om zeven uur ‘s morgens. Om half elf arriveerde de bus met de suite aan de kerk waar veel vrienden en familie Emmy en Bram al stonden op te wachten. De ceremoniemeester leidde alles in goede banen.

‘s Middags werd een maaltijd voorzien voor de familie in Salons Regency te Avelgem, waar later op de dag eveneens het avondfeest plaatsvond. De receptie werd ’s middags gehouden in het ouderlijke huis van Emmy. Op het avondfeest, met 250 feestvierders, zorgden de vrienden van het koppel voor het nodige entertainment. Dankzij de swingende deuntjes van de dj’s duurde het feest tot in de vroege uurtjes. Het was een fantastische dag met speciale dank aan de chef, Philippe Verschore, en de maître, Philippe Vansteenbrugge.

De praktische tips van Emmy & Bram:

Je trouwdag is een fantastische dag die voorbijvliegt. Verlies niet uit het oog dat het jullie dag is en dat je je eigen ding moet doen. De vele voorbereidingen zijn het meer dan waard, als je je gasten ziet genieten. Maar vergeet vooral niet zelf te genieten!

De aanraders van Emmy & Bram:

 • De Egelantier, Otegem: voor alles wat bloemen betreft
 • Fotografie De Moor en Muller uit Merelbeke: voor prachtige fotografie
 • Ceremonie Claeys: voor een stipte ceremoniemeester
 • Le Conte, Oudenaarde: voor een heerlijke traiteur
 • Decasound, Waregem: aankleding van de feestruimte
 • Byttebier, Avelgem: voor al je drukwerk
 • De Feestbus: voor origineel vervoer
 • Poll Van Ghent, DJ Sweeby: voor swingende dj’s
 • La sposa, Roeselare: voor de perfecte bruidsjurk
 • Vanwynsberghe, Kuurne: voor prachtige suitekledij
 • Salons Regency, Avelgem: voor de prachtige feestlocatie