fbpx


Koppels aan het woord:
Jochen & Joke

Aanzoek

Het aanzoek kwam héél onverwacht. Jochen nam Joke ‘s namiddags mee op stap om laarzen te gaan kopen. Shoppen is iets wat Jochen haat, dus dat vond Joke al ietwat verdacht. Op weg naar huis zette Jochen Joke af aan haar auto, die ergens onderweg geparkeerd stond. Toen Joke thuiskwam, was de hele woonkamer versierd met kaartjes, foto’s, oude liefdesbrieven en bloemen… Toen ging Jochen op een knie zitten, en toen pas had Joke door wat er gebeurde. Gelukkig volgde er een volmondig “ja!”.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor de trouw deden Jochen en Joke volledig zelf, met hulp van hun familie. Aangezien ze het een verrassing wilden houden, konden ze niet al te veel hulp inroepen. Joke hield zich vooral bezig met de persoonlijke, decoratieve kant, en Jochen regelde de praktische zaken. Maar alle grote beslissingen werden samen genomen. De uitnodiging en de tafelschikking werden ontworpen door een vriendin van Joke.

Het burgerlijk huwelijk viel twee weken voor de grote dag. Er werd een dinertje gehouden met de dichtste familie. Voor het burger- lijk huwelijk waren de twee best wel nerveus. Vanaf dan waren ze immers echt getrouwd. Het werd een zalige dag.

Huwelijksfeest

De grote dag dan was 2 mei 2015, de dag waar Jochen en Joke al maanden naartoe leefden. De avond voordien ging Joke nog bij haar ouders thuis slapen, om het plaatje compleet te maken, al was het een onrustige avond. Toen Jochen onderweg was om haar te komen halen, kwamen de zenuwen boven…

De dag was echt genieten. De ceremonie, de receptie en het avond- feest vonden plaats in Domaine de Jaurieu. Op weg naar de zaal kwamen de zenuwen andermaal boven. De ceremonie ging door in de feestzaal, met een priester van Rent-a-priest. De twee wilden een persoonlijke dienst. Een beetje jammer dat de priester Jochens naam niet wist, maar hé, Patrick is ook een mooie naam zeker? Het vroegere kinderkoor van Joke luisterde de viering op, toch een mooie persoonlijke touch.

Gelukkig viel het weer goed mee en konden Jochen en Joke hun receptie buiten houden op het binnenplein. Puur genieten! Het avondfeest begon met onmiddellijk veel ambiance, de vrienden waren goed in form. Tussen de gerechten door werd gezongen, gelachen, getoast… Een goeie vriend waagde zich zelfs aan een kleine act de présence als “schlagerzanger”. Ook de familie had een tof filmpje in elkaar gestoken waarin ze het bruidskoppel met veel plezier belachelijk maakten. En als kers op de taart, had Joke nog een klein kadootje: Basil, een kleine schattige puppy. Jochen was dolgelukkig!

Daarna volgde het grote stressmoment van de avond: de openingsdans. Jochen en Joke waren al een jaar in het geheim bezig met het volgen van lessen swing. Toen de eerste tonen van ‘Timber’ van Keshia ft. Pitbull uit de boxen schalden, ging het publiek echt wild. Niemand had dit verwacht. Dit liedje is het favoriete feestnummer van Joke, en er was op voorhand al volop gespeculeerd over welk nummer Jochen en Joke zouden kiezen. Dit sloeg natuurlijk alle verbeelding. Hoewel hun leugentjes voor de danslessen niet altijd even subtiel waren, hadden de familie en vrienden dit toch niet verwacht. Het lukte hen wonderwel goed om de dans tot een goed einde te brengen, wat niet evident was met Jokes grote kleed. En daarna barste het feest los, tot in de vroege uurtjes… Het was een zalige dag!

De praktische tips van Jochen & Joke

  • Zoek een fotograaf waar je je héél goed bij voelt. Wij waren zeer tevreden over onze fotografe, Inge Debyttere. Ze is niet enkel een topfotografe, maar ze was ook wel een grote steun de rest van de dag.
  • Ga niet voor de dure ceremoniewagens, maar kijk eens rond of je niemand kent die een toffe wagen heeft. Zo kregen wij onze rode Volvo!
  • Hou goed je facturen en afrekeningen in de gaten, zodat je niet voor een verrassing komt te staan.