fbpx


Koppels aan het woord:
Jonathan & Stephanie

Aanzoek

Jonathan had een tafeltje gereserveerd in de B&B waar ze logeerden op vakantie in Italië. Met de hulp van de uitbaatster had Jonathan de ring verstopt in de amuse die ze bij het aperitief kregen. Stephanie had nochtans de hoop op trouwen al laten varen, omdat Jonathan al enkele keren had laten vallen dat trouwen niet voor hem was. Maar dat had hij gedaan om haar op een dwaalspoor te brengen, waardoor ze erg emotioneel en aangenaam verrast was toen Jonathan haar dan toch de grote vraag stelde.

Voorbereiding

De voorbereiding verliep redelijk vlot, maar zoals ieder koppel hadden ook Jonathan en Stephanie wel stressy momenten. Er moeten immers veel belangrijke beslissingen genomen worden. Stephanie nam samen met haar mama en schoonmama de decoratie voor haar rekening. Ze huurde bij een laurierboom- kwekerij boompjes om de kapel te versieren. De schoonmama maakte het bloemstukje voor in de kapel. De uitnodigingen en menukaartjes werden door Stephanie zelf ontworpen. Ze maakte ook een alternatief voor het gastenboek: blaadjes met vragen over het koppel, zoals hoe de genodigden hen hadden leren kennen, wat hun beste herinnering was aan het koppel… Op de achterkant stonden opdrachten voor de gasten: foto’s die de gasten mochten trekken tijdens de avond om later meer souvenirs te hebben.

De grote dag

Voor de ondersteuning tijdens de viering hadden Jonathan en Stephanie een goede ceremoniemeester uit Wevelgem, Aaron Serrus. Hij leverde zéér goed werk en straalde echt rust uit, zodat ze hem volledig konden vertrouwen. En dat was wel nodig, want voor de ceremonie waren Jonathan en Stephanie best wel zenuwachtig. Het burgerlijk huwelijk ging door in het gemeentehuis van Avelgem, het kerkelijk huwelijk vond plaats in de Onze-Lieve-Vrouwe-Ten- Spieghelekapel in Marke. Het avondfeest werd gehouden in zaal Commanderie, in Huis Van Wonterghem in Kuurne, en daar was het koppel bijzonder tevreden over. “De mensen van Huis Van Wonterghem zijn zeer correct en professioneel. Het personeel is er vriendelijk en gedienstig, en de hapjes, het diner en het desser- buffet waren verrukkelijk. Ook onze dj, Poll Van Ghent, was top!” De hele trouwdag verliep vlekkeloos. Na de tweede receptie, toen de vrienden net hadden plaatsgenomen aan tafel, werd er in plaats van een speech, en de intrede van het koppel, een dansende entrée georganiseerd, op de tonen van “Forever” van Chris Brown. “Daar deden alle zussen, broers, neven, nichten en ouders aan mee, om ter zotst… dat was de max! Wij kwamen erbij op het einde. Er was enorm veel ambiance en sfeer. De toon was gezet…”

De praktische tips van Jonathan & Stephanie

 • Probeer te genieten van jullie huwelijksdag, want het vliegt echt voorbij. Laat je bedienen zoals een koninklijk koppel, want je staat maar één keer in de spotlights!
 • Doe jullie eigen ding. Luister niet naar familie en vrienden en doe wat je zelf wilt doen. Je kan toch nooit voor iedereen goed doen.
 • Maak duidelijke afspraken met de mensen waarmee je wil samenwerken. Bezoek een trouwbeurs om ideeën op te doen, maar laat je daar vooral niet te snel overtuigen door typische verkoop- praatjes.
 • Vertrouw niet blindelings op een bedrijf dat een goede naam heeft. Vraag rond bij mensen die er al mee hebben samengewerkt.
 • Wees niet bang om kritisch te zijn, trouwen doe je maar één keer en het kost handenvol geld. Vergelijk prijzen en durf door te vragen om je een goed beeld te vormen van een eventuele samenwerking.
 • Het is jullie trouwdag, dus jullie beslissen hoe het moet verlopen. Denk goed met wie je wil samenwerken. Vergelijk prijzen, kies niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste.

De aanraders van Jonathan & Stephanie

 • DJ Poll Van Ghent: dj voor jong en oud, die perfect inspeelt op het publiek op de dansvloer
 • Huis Van Wonterghem, Kuurne: feestzaal met correcte, profes- sionele mensen, die alles tot in de puntjes afwerken, én zeer attente bediening en service
 • Noafilm.be: videograaf die luistert naar je wensen, afwerkt tot in het detail en zorgt voor het allermooiste souvenir van je dag
 • Huwelijken Serrus: correcte ceremoniemeester die rust uitstraalt, je op je gemak stelt en let op de kleinste details
 • Kapper Jonathan: Carré Noir Avelgem
 • Kapper Stephanie: Atelier Vernackt Wielsbeke: kapper met mooie opsteekkapsels, waar je echt in de watten wordt gelegd
 • Prima Donna Deerlijk: bruidskledij met perfecte service en advies op maat, in een familiale sfeer
 • Vanwynsberghe Kuurne: ceremoniekledij met perfecte service
 • De Molen-Wannyn Waarmaarde: bruidsboeket met perfecte afwerking volledig volgens je wensen
 • Ringen en juwelen: Louis Reichman Antwerpen, hét adres voor juwelen met klasse!