fbpx


Koppels aan het woord:
Joyce & Stephanie

Het aanzoek

Joyce en Stephanie waren al vijf jaar samen en wisten zeker dat ze zouden trouwen. Het bleef alleen de vraag wie het aanzoek zou doen, en wanneer. Uiteindelijk nam Joyce het initiatief. Ze vroeg Stephanie ten huwelijk in het Appelbrugparkje in Gent, waar ze een prille date hadden doorgebracht. De voorbereiding op de grote vraag was niet min. Twee vriendinnen zaten mee in het complot om de verrassing te doen slagen. En dat lukte: op de bewuste dag wandelde Stefanie nietsvermoedend het park in. Ze werd er opgewacht met gitaarmuziek, kaarsen en een ring. Joyce had een speech voorbereid, maar daar kwam ze niet aan toe. Door de zenuwen ging ze letterlijk door de knieën en deed haar aanzoek. De verrassing was compleet én Stephanie zei ja.

De voorbereiding

Het koppel nam ruim de tijd: bijna twee jaar duurde het om alles voor te bereiden en een persoonlijke toets aan te brengen. Eerst gingen Joyce en Stephanie locaties bekijken. Zodra ze rooftop bar en restaurant Gaston binnenstapten, waren ze verkocht. Wijnen en gerechten konden ze op voorhand proeven en ze kregen een miniversie van de taart mee voor het vrijgezellenfeest. Op de trouw- beurs in Gent ging het minder vlot. Nergens vonden ze hun ding, tot ze Liesbeth en Sara van Hotel Chevalier ontmoetten. Deze creatieve
dames werden hun weddingplanners en namen alles voor hun rekening: van moodboard en planning, over decoratie en contact met leveranciers, tot en met het vervoer van de cadeautjes na de bruiloft. Het drukwerk vertrouwden Joyce en Stephanie toe aan jeugdvriendin Caroline en voor de fotografie vroegen ze “Zeg maar Lynn”. Er was een pre-fotoshoot, waardoor het koppel zich helemaal bij de fotografe op hun gemak voelde. Tijdens de dag zelf legde Lynn de mooiste beelden vast, terwijl de bruiden zich amper van haar aanwezigheid bewust waren. Als topper voor op de bruidstaart ten slotte, maakten ze een 3D-print van zichzelf.

De grote dag

Joyce en Stephanie wilden vooral genieten en besloten daarom een heel weekend te vieren. Op vrijdagavond hadden ze samen met de suite een etentje in Gent. De hele groep overnachtte na afloop in Logis D’Henri, waar het bruidskoppel ook de volgende nacht zou doorbrengen. Op zaterdagochtend konden ze ontbijten onder een stralende zon. Daarna werden beide dames naar een aparte kamer gebracht voor haar, make-up en corsage. Het was een prachtig moment toen ze elkaar uiteindelijk te zien kregen, maar veel tijd om hierbij stil te staan hadden ze niet. Ze moesten immers alweer op weg. Met een retrobusje reed het gezelschap naar het gemeente- huis in Wetteren en daarna werd er geluncht. ’s Namiddags hadden Joyce en Stephanie een fotoshoot in het Appelbrugpark en de Gentse haven. Rond 15u30 werden ze alweer verwacht in restaurant Gaston, waar Hotel Chevalier het dakterras in een droomlocatie had omgetoverd. De ceremonie was prachtig, met livemuziek en persoonlijke teksten. Het bruidspaar koos ervoor om een kleine groep mensen voor het hele feest uit te nodigen. Iedereen schoof aan voor een lange receptie met veel hapjes en muziek van Hyde De Jekhyl. Na de maaltijd kwam de openingsdans, waarvoor Joyce en Stephanie iets speciaals hadden ingestudeerd. Op de tonen van Honeybee van Johannes Genard dansten ze op blote voeten en zetten daarna op roze All Stars het avondfeest in. Dankzij de swing- ende muziek bleven de gasten tot diep in de nacht buiten dansen. Op maandag vertrok het koppel op een mini-moon richting Kroatië. Hun echte, grote huwelijksreis zou hen in februari naar Costa Rica en Nicaragua brengen.

De anekdotes

Joyce en Stephanie hadden een pracht van een feest. Dat bleek al tijdens de receptie, toen de gasten aan het petanquen gingen met olijven. Maar het leukste moest nog komen. Na het diner had het bruidspaar nog een avondlijke fotoshoot. Terwijl ze weg waren, zetten de getuigen een scherm klaar. Daarop werd later een filmpje geprojecteerd van hoe ze het huis van het bruidspaar enkele maanden eerder waren binnengegaan.

De tips van Joyce en Stephanie

  • Regel alles perfect op voorhand. Zo hoef je je de dag zelf nergens zorgen om te maken.
  • Werk met mensen die je kent en vertrouwt.
  • Door iedereen voor de hele dag uit te nodigen, bespaar je jezelf een hoop stress.
  • Geniet. (Ook al loopt er misschien iets fout. Het hoort erbij!)

De keuze van Joyce en Stephanie

  • Fotografie: Zeg maar Lynn – Lynn Delbeecke
  • Weddingplanners: Hotel Chevalier
  • Trouwringen: Muhjo, Antwerpen
  • Bruidsjurken: Bruidskledij Steven
  • Band: Hyde De Jekhyl
  • Locatie: Rooftop restaurant Gaston