fbpx


Koppels aan het woord:
Lien & Karel

Het aanzoek

Karel vroeg Lien ten huwelijk op haar verjaardag op 1 maart 2016. Het kwam niet helemaal onverwacht, aangezien ze al 7 jaar samen waren, maar het moment zelf had Lien niet verwacht. Toen ze die morgen opstond, dacht ze dat de mooi gedekte ontbijttafel en het boeket voor haar verjaardag waren. ’s Middags zouden ze gaan lunchen en ze hadden daarna vrijaf genomen, dus Lien verwachtte niet meteen nog een cadeau. Toch kwam Karel op de proppen met een giganti- sche cadeaubox van Rituals. Het duurde even voor Lien het geopende doosje met de ring in de gaten kreeg. Het antwoord op de vraag was uiteraard ja.

De voorbereiding

Kort na hun verloving kochten Lien en Karel een huis dat ze verbouwden, en het jaar daarop reisden ze 3 weken langs de westkust van de VS. Daardoor prikten ze niet meteen een trouwdatum. Ze kozen er bewust voor om het wettelijk en kerkelijk huwelijk apart te vieren, om stress en drukte te vermijden. Het wettelijk huwelijk werd op 22 februari 2020 gepland, en het kerkelijk huwelijk met avondfeest op 19 september 2020. Die dag zouden ze net 10 jaar samen zijn. De eerste datum haalden ze nog net, drie weken voor de lockdown. Maar de kerkelijke ceremonie en het avondfeest moesten ze tot twee keer toe verplaatsen, tot het uiteindelijk 17 september 2022 werd.Lien wilde een zaal met alles erop en eraan – er kruipt immers al genoeg voorbereiding in suitekledij, misboekjes, huwelijks- kaars, menukaarten, decoratie en dergelijke meer. Ze moesten dus enkel nog een zaal vinden die groot genoeg was om beide families en vrienden een leuke avond te bezorgen. Al gauw kwamen ze bij het Bierkasteel terecht, met een capaci- teit van 200 personen. De ontvangst en aanpak waren een absolute match. Het bruidskoppel kreeg meteen een massa info over hoe de dag eruit kon zien en wat de zaal voor hen kon betekenen. Ook de proefavond was een schot in de roos.
Doordat Lien en Karel net ouders waren geworden, was het iets drukker tijdens de aanloop. Gelukkig kon Liens zus Karen bijspringen voor de voorbereiding van naamkaartjes, menukaarten, decoratie en gastenbord.

De grote dag

Van zenuwen had het koppel niet al te veel last. Ze hadden immers alles tot in detail voorbereid. Toch was het even puzzelen met zoontje Gust, die toen vijf maanden oud was. Bij het huwelijksfeest van een vriendin had Lien gezien dat er een extra koppel aanwezig was om voor het kindje te zorgen, zodat het bruidspaar maximaal kon genieten. Dat bleek een perfecte oplossing. Voor de kerkelijke ceremonie werkten Lien en Karel met een ceremoniemeester. De zomer van 2022 was een prachtige, zonnige, warme zomer. Helaas zat het de dag zelf niet mee – er viel niet minder dan 18 liter regen. Dat was een streep door de rekening, maar ze kregen alsnog een enkele zonnestraal bij de familiefoto’s en het binnen- en buitengaan van de kerk. Bovendien had het bruidspaar een worst-case scenario besproken met de fotografe. Uiteindelijk was het dankzij de regen dat de prach- tige foto’s op de unieke locatie tot stand kwamen, namelijk de Kleiputten in Pittem. Ook voor de receptie was er een mooie oplossing. Het Bierkasteel heeft namelijk een soort gezellige, bruine kroeg; een mooi contrast met de moderne feestzaal voor het avond- feest. Lien en Karel kwamen de zaal binnen op Year of Summer van Wildstylez, en de toon was gezet voor een stevig feest. Na het heerlijke menu zette de dj het feest in met de openings- dans Stand by me van Ben E. King. De dansvloer liep pas om 5 uur in de morgen leeg na een meer dan geslaagd feest.

De anekdote

Karel voelde zich de ochtend van het aanzoek niet helemaal oké en enkele uren later belde hij Lien op met de vraag om de lunch te annuleren. In de namiddag maakten ze alsnog een korte wandeling en gingen vervolgens naar haar ouders om het nieuws te vertellen. Daar bleken ook Karels ouders aanwezig te zijn: Karel had aan Liens papa om haar hand gevraagd en dus hadden zij ervoor gezorgd dat iedereen samen konden vieren. Helaas ging het die bewuste avond met Karel van kwaad naar erger. Hij ging ziek naar bed en na een slechte nacht werd de volgende dag duidelijk dat hij windpokken had – hij had de ziekte als kind gekregen, maar bleek niet immuun. Karel bleef uiteindelijk twee weken thuis met hoge koorts. Zo zie je maar wat een huwelijksaanzoek kan aanrichten.

De tips van Lien en Karel

 • Lien en Karel zorgden voor een timetable voor de suite, fotografe, videograaf en ceremoniemeester. Dit zorgt voor een rustige sfeer en het vermijdt onnodige vragen.
 • Een videograaf is absolute aanrader – alles wordt mooi vastgelegd voor later.
 • Het Bierkasteel is een toplocatie. Eventcoördinator Eline zorgt voor een vlotte communicatie en het team kan instaan voor decoratie, een aangepast menu en desgewenst hightech technologie voor de speeches en een verrassingsvideo. Bovendien is de airco in de zaal geen overbodige luxe.

De keuze van Lien en Karel

 • Trouwkleed: La Sposa – Roeselare
 • Huur kostuums: Ceremoniekledij Vanwynsberghe, Kuurne
 • Ceremoniemeester: Lamont Ceremonie, Elsegem
 • Juwelen: Elisa Lee, Ronse
 • Haar bruid + suite: Coiffure Davina, Deerlijk
 • Make-up bruid + suite: Au Bel Etage, Wielsbeke
 • Fotografe: Eye Catcher Photography, Meulebeke
 • Videograaf: Arthur Vanobost, Ronse
 • Dj: dj Artois