fbpx


Koppels aan het woord:
Liesje & Richmo

Het aanzoek

Liesje droomde er altijd al van om te trouwen. Toch heeft ze veel geduld moeten koesteren – terwijl dat absoluut niet haar sterkste kant is. Acht jaar, om precies te zijn. Op 9 februari 2018 vierde het koppel hun achtjarig samenzijn met een etentje. Bij thuiskomst zette Richmo een filmpje op dat hij had gemaakt. Het was een compilatie van foto’s van hun tijd samen. Tegen het einde van het filmpje was Richmo verdwenen en verscheen op het scherm de vraag of Liesje naar de veranda wilde gaan. In een romantisch decor van kaarsen en lampjes vroeg Richmo haar ten huwelijk.

De voorbereiding

Het koppel wilde in de herfst trouwen en koos voor het jaar daarop. De lange voorbereidingstijd was welkom, omdat ze alles zelf wilden doen. Liesje houdt graag de touwtjes in handen en maakte een draaiboek waarin ze alles tot in detail uitwerkte. Het koppel kreeg veel hulp van de zus van Liesje. Zij was zo nauw betrokken bij de voorbereiding, dat het soms leek alsof het om haar eigen huwelijk ging. Daarnaast zou een vriendin instaan voor het drukwerk. Omdat ze elkaar zo goed kenden, verliep de communicatie erg eerlijk en vlot en de samenwerking was een succes. Liesje nam al het voorbereidend werk voor haar rekening. Op het einde kwam Richmo aan de beurt: hij sneed wijnflessen tot kandelaars en graveerde het welkomstbord. De bedankjes in de vorm van een gegraveerde houten tandenborstel met een zakje snoepjes werden door Liesje gemaakt. De laatste week voor de trouw had zij enkele dagen vrijaf genomen om de laatste zaken mooi op tijd klaar te krijgen. De voorbereidingen verliepen dan ook bijna zonder stress.

De grote dag

Op de grote dag had het koppel om 11u een brunch gepland met familie en getuigen. Richmo deed dat in het huis waar ze woonden en Liesje bij haar ouders. Daarna vierden ze om 13u hun wettelijk huwelijk in Zonhoven, met de naaste familie en enkele vrienden. Na afloop werd er geklonken met een lekkere Belgische schuimwijn die ze de week voor de trouw zelf gingen ophalen op het domein van Aldeneyck. Datzelfde topproduct werd later ook op de receptie geschonken. Tussen het wettelijk huwelijk en de ceremonie volgde er een fotoshoot op domein Herkenrode. Liesje en Richmo zijn niet voor de kerk getrouwd, maar hielden wel een ceremonie in beperkte kring. Daarbij werden mensen uit hun meest nabije omgeving gevraagd om iets persoonlijks te vertellen of voor te lezen. De broer en zus van Liesje zorgden samen met enkele vrienden voor muziek. Het plaatje klopte precies en dat zorgde voor het mooiste moment van de dag. De ceremonie hielden ze in het poortgebouw van domein Herkenrode en de rest van het feest in de Tiendschuur. Op deze prachtige locatie werd het koppel begeleid door de fantastische Ancy en haar team, die hen hielpen om hun droomtrouwfeest te organiseren. Vanaf 17u waren alle gasten welkom voor de receptie. Dankzij de ingehuurde Dixielandband zat de sfeer meteen goed. Twee uur later begon het diner: er waren verschillende grillbars met vlees en vis, allerhande salades en huisgemaakte sausjes en marinades. Aansluitend was er een dessertbuffet. Tussendoor konden de gasten zich vermaken met de photobooth, en een filmpje en een krant die door vrienden werden gemaakt. Het dansfeest begon rond 22u30 met Can’t take my eyes off you van Frankie Valli, in een versie van Richmo’s lievelingsband Muse. Het koppel had speciaal wat danspasjes geoefend. En ook al maakte dat van hen nog geen professionele dansers, het zorgde toch voor heel wat plezier. Ze hadden er hun typische dansmoves in verwerkt, die ook al aan bod kwamen in het filmpje van hun vrienden.

Anekdotes

Er waren een paar opvallende dingen doorheen de dag. Zo deed de vader van Richmo een goocheltruc tijdens de ceremonie en las Liesjes broer een gedicht voor, en Richmo zelf deed beide dingen ook tijdens zijn gelofte. Verder werd er ook erg veel gelachen de hele dag door – het was dus niet alleen een romantische, maar ook een erg vrolijke dag. Maar het mooiste was wel dit: Liesje en Richmo wilden trouwen voor ze aan kindjes begonnen. Een paar weken na hun huwelijk vertrokken ze op huwelijksreis naar Zuid-Afrika en drie weken later kwamen ze terug met een kleine verrassing. Ze waren in verwachting!

De tips van Liesje & Richmo

 • Geniet van elk moment!
 • Onderschat de selectie van de gastenlijst niet. Kies zelf wie je er graag bij wilt hebben en doe waar je je goed bij voelt.
 • Neem tijdens het diner even de tijd om gewoon stil te zitten en rond te kijken. Alle mensen die je graag ziet in één ruimte – dat gebeurt niet zo vaak.

De keuze van Liesje & Richmo

 • Muziek receptie: The Almost Swinging Jazz Band
 • Schuimwijn: Aldeneyck Pinot Brut, wijndomein Aldeneyck
 • Kostuum bruidegom: Café Costume, Antwerpen
 • Bruidsjurk: Pronovias, via JPC collection Antwerpen
 • Fotograaf en photobooth: Hung Tran
 • Make-up: Loes Eben, Houthalen-Helchteren
 • Haar: Stephanie Leuzzi, SL hair Helchteren
 • Schoenen bruidegom: La Bottega, Hasselt
 • Schoenen bruid: Van Loock, Zandhoven
 • Oorbellen bruid: Wouters & Hendrix, Antwerpen
 • Gepersonaliseerde houten manchetknopen en gastenboek: Hoshii, Westerlo
 • Dj: Roel draait door ([email protected])
 • Juwelier: A&S goudsmederij, Hasselt
 • Bloemist: Floregineel, Hasselt
 • Drukwerk: Drukkerij Chapo, Hasselt