fbpx


Koppels aan het woord:
Lynn & Domien

Het aanzoek

Lynn en Domien hadden het al vaak gehad over trouwen, maar meestal op een lacherige toon en zonder concrete plannen. Het was voor Lynn dan ook heel onverwacht toen Domien haar ten huwelijk vroeg op 8 september 2018. Het koppel was op vakantie in het mooie Kaapverdië en Domien stond erop om een standwandeling te maken. Zoals het hoort, ging hij door de knie en vroeg zijn geliefde om met hem te trouwen, met een verlovingsring die hij stiekem had gekocht. Lynn was ongelofelijk gecharmeerd – haar vriend was namelijk vreselijk nerveus en dat vond ze erg schattig. De datum voor hun grote dag werd geprikt op 1 februari 2020.

De voorbereiding

Het koppel had ruim de tijd om alles te plannen en de voorbereiding verliep probleemloos en vlot. Ze kochten het boek ‘Wij trouwen’ van Femke De Swaef & Nele D’hoe. Daarin kregen ze massa’s informatie en konden ze zich stap voor stap voorbereiden. Wat ze in het boek niet vonden, zochten ze op het internet. Ook voor de uitnodigingen keken Lynn en Domien online en ze maakten ze helemaal zelf. Het menu voor het feest lieten ze dan weer over aan de plaatselijke drukker ‘De serrist’ in Hoeilaart. Dat beviel hen uiteinde- lijk toch het best. Het fysieke contact met een professional vonden ze een stuk aangenamer dan in hun eentje dingen uit te proberen op internet. Een echte taakverdeling hadden Lynn en Domien niet. Alles gebeurde in onderling overleg en door hen beiden, zonder bemoeienis van buitenaf. Lekker romantisch!

De grote dag

Op de dag van het feest was het koppel weliswaar zenuw- achtig, maar toch niet gestresst. Lynn en Domien zijn er allebei op gesteld om de dingen kort en bondig te houden. Ze kozen dan ook voor een burgerlijke ceremonie die niet te lang zou duren. Op die manier bleef er meer tijd over voor wat zij het belangrijkste vinden: lekker eten en drinken, en een stevig feest. Hun vrienden en familie hadden het niet anders verwacht. Als locatie voor hun trouwgebeuren kozen ze voor the Faculty Club, een historische evenementlocatie in Leuven. Het was een echte aanrader. Alles was er tot in de puntjes verzorgd en perfect in orde. Ook het dansfeest was een absolute topper! Als openingsdans kozen de tortel- duifjes voor ‘Happy together’ van The Turtles. Ze hadden zich speciaal voor de gelegenheid ingeschreven voor een reeks danslessen en hebben daar ontzettend van genoten.

Anekdote

Zoals gezegd verliep alles erg vlot, maar er was een probleempje met de photobooth. Dat was een spijtig voorval, maar het koppel liet het niet aan hun hart komen. Ze hadden sowieso gekozen voor een photobooth omdat dit stilaan tot het repertoire van trouwfeesten behoort, maar achteraf bekeken vonden ze het toch niet echt een must. De sfeer van het feest werd er in elk geval niet minder om.

De tips van Lynn & Domien

  • Op internet kun je als trouwkoppel alle info vinden die je zoekt. Maar Lynn en Domien raden aan om jezelf te blijven en je niet te veel te laten leiden door wat ‘in’ is. Voor je het weet doe je immers dingen die misschien niet helemaal bij jullie horen.
  • Het is jullie grote dag, dus je mag best een beetje egoïstisch zijn. Alles gaat zo snel dat je zou vergeten te genieten. Daarom hadden Lynn en Domien zich voorgenomen om zoveel mogelijk met iedereen te praten en contact te hebben tot en met het diner. Vanaf dat moment zouden feesten en dansen centraal staan! Dat lukte bij Lynn net iets beter dan bij Domien, die er achteraf wat spijt van had dat hij niet meer had genoten van het dansfeest.

De keuzes van Lynn & Domien

  • Kledij bruidegom: Café Costume
  • Bruidskledij: Dianna David
  • Feestzaal: The Faculty Club, Leuven
  • Fotografie: Jef Celen
  • Trouwringen: Juwelen Dekock, Hoeilaart