fbpx


Koppels aan het woord:
Melissa & Kristoff

Het aanzoek

Wij waren ongeveer zeven en een half jaar samen toen Kristoff mij ten huwelijk vroeg. Het was onze eerste vakantie zonder de kinderen, die toen vier en anderhalf jaar oud waren. We gingen naar Barcelona. Ondanks mijn hoogtevrees, stond Kristoff erop om naar Tibidabo te gaan, de hoogste heuvel in de streek. We waren er net aan het genieten van het prachtige uitzicht, toen hij plots een klein doosje tevoorschijn haalde. Behoorlijk zenuwachtig vroeg hij mij ten huwelijk. Die zenuwen waren uiteraard voor niets nodig: ik was door het dolle heen en zei volmondig ‘Ja’.

De voorbereiding

De voorbereiding verliep vlot. We waren er allebei van overtuigd dat we in de eerste plaats zélf wilden genieten van ons feest en niet geleefd wilden worden. Om inspiratie op te doen hebben we enkele trouwbeurzen bezocht. Voor de uitnodigingen maakte onze fantastische fotografe Margo Carton een foto van onze kindjes op het strand. Al snel waren we het erover eens dat we graag een kerkelijk huwelijk wilden. Het kerkje net om de hoek was de ideale plaats. We hadden een goede band met de pastoor, die recent onze jongste zoon had gedoopt. Het misboekje maakte ik zelf, met tips van familieleden, en voor de versiering van de kerk kon ik rekenen op vriendinnen.

De grote dag

Het leek ons wel fijn om elkaar op de grote dag pas te zien wanneer we volledig klaar waren. Daarom bracht Kristoff de nacht door in zijn ouderlijk huis, samen met de kinderen. Twee vriendinnen kwamen bij ons thuis mijn haar en mijn make-up verzorgen. We waren best zenuwachtig om elkaar te zien, maar dat gevoel verdween zodra de deur openging. ’s Morgens gingen we eerst met de kinderen de foto’s maken op het strand van Oostende. We zijn echte strand- liefhebbers en hebben zelf een cabine. Het strand was dus een vanzelfsprekende locatie.

De anekdote

Tijdens de viering in de kerk zouden onze kinderen de ringen brengen. Maar tegen die tijd waren ze al zó moe, dat het niet meer lukte. Daarom besloot mijn moeder om die taak op zich te nemen. Om de ringen zeker niet te verliezen, had ze een dubbele knoop gelegd in het touwtje waarmee ze aan het kussen vastzaten. En die knoop kreeg ze niet meer los. Gelukkig kon de pastoor erom lachen. Meteen haalde hij een zakmes tevoorschijn van onder zijn soutane en sneed het koordje door. Het was een grappig zicht: de pastoor friemelend met zijn zakmes aan onze ringen. Maar het werkte wél.

De tips van Melissa en Kristoff

Doe vooral alles zoals je het zelf wil en laat je niet leiden door ouders, familie of vrienden. Het is jullie dag, dus de rest is van ondergeschikt belang. Neem voldoende tijd voor de voorbereiding. Er zijn immers een hoop zaken die je lang op voorhand moet vastleggen.

De keuze van Melissa en Kristoff

  • Trouwringen: Elke Van Herck – exclusive jewellery
  • Trouwkostuum: Cafe Costume
  • Bruidsjurk: Scarpellini
  • Fotografe: Margo Carton Fotografie
  • Discobar: Amuse Events – Jimmy Pauwaert