fbpx


Koppels aan het woord:
Michèle & Bram

Het aanzoek

In tegenstelling tot het trouwfeest, was het aanzoek van Michèle en Bram niet erg romantisch. Enkele jaren geleden kregen ze de kans om samen een zaak over te nemen. De notaris raadde hen toen aan om een testament op te maken óf te huwen. Het werd het laatste. Na een verloving van amper 2 weken was het zo ver. Een sms naar hun vrienden was genoeg voor een bomvolle trouwzaal en een leuke namiddag in een nabijgelegen brasserie. Daar deed het koppel de belofte om later een groot trouwfeest te organiseren.

De voorbereiding

Het echte leven kwam tussenbeide en het feest werd telkens uitgesteld. Uiteindelijk hakten Michèle en Bram de knoop door: precies 5 jaar na hun burgerlijk huwelijk kwam het grote trouwfeest eraan, op 23 juni 2018. Even overwogen ze om daarvoor uit te wijken naar hun geliefde Ibiza, maar dat bleek praktisch niet haalbaar. In september 2017 begonnen ze aan de voorbereidingen om de sfeer van Ibiza naar België te brengen. Ze wilden sowieso samen- werken met Hof ter Velden, voor het lekkere eten. Omwille van het aantal gasten moesten ze echter een andere locatie zoeken, en hun oog viel op Hangar 43 in Baasrode. Dit gerenoveerde fabriekspand konden ze volledig naar hun eigen smaak aankleden en uitbater Dieter hielp mee met het plannen. Tijdens een trouwbeurs op dezelfde locatie maakte het koppel kennis met saycheese.be. De photoboot bleek een topkeuze: bij ‘Marley’, het VW-busje werden leuke foto’s gemaakt die perfect aansloten bij het Ibiza- thema. Voor de uitnodiging gingen ze in zee met Sarah van Tashco. In het voorjaar 2018 kregen ze een voorstel voor de zaalplanning en daar voegden ze nog wat eigen elementen aan toe. Zo kozen ze voor een losse tafelschikking, waarbij de mensen per strand in Ibiza werden ingedeeld en zelf hun stoel konden kiezen. Hof ter Velden ontwierp het perfecte menu en de wijnen werden geleverd door S2 wines. Tot slot lieten Michèle en Bram strandfoto’s van Ibiza afdrukken op groot formaat om de zaal te decoreren en als bedankje voor de gasten maakte Michèle een mini-reisgids over Ibiza.

De grote dag

Omdat er geen ceremonie was voorzien, kon het koppel ontspannen aan hun dag beginnen. Het was prachtig weer en de Rode Duivels hadden net een WK-match gewonnen, dus iedereen was in feeststemming. Voor de eerste receptie was er een kort fotomoment voor de familie in een nabijgelegen stukje natuur, met Anna Zegt Cheese. Tijdens de receptie werd er ‘sangria de cava’ geserveerd: een typisch drankje uit Ibiza, waarbij de sangria wordt aangelengd met cava. Het smaakte hemels bij de tropische temperaturen en de ‘Balearic beats’ van twee vrienden van het koppel. Als kers op de taart waren er ook aangepaste hapjes, zoals visgerechten, Serrano-ham en oesters van de ‘Oesterman’, die de lekkernijen ter plekke opende. Ook de maaltijd was heerlijk, met veel verse vis en schaaldieren. Tussen de verschillende gerechten door namen Michèle en Bram de tijd om hun ouders te bedanken met een grote bos bloemen en een lekkere wijn. DJ Bubbles begon al tijdens het eten met zijn set, waardoor er al af en toe mensen naar de dansvloer schuifelden. En toen was het tijd voor de openingsdans. Het trouwkoppel besliste pas de avond voordien wat dat zou worden. Ze kusten elkaar voor het eerst tijdens een concert van Coldplay, maar dat oeuvre bleek niet zo geschikt. Ze kozen uiteindelijk voor Into My arms van Nick Cave. Tijdens hun openingsdans werden ze verrast door een hartjesconfetti-kanon van een van de gasten. Danzij hun originele en eigenzinnige muziekkeuze bleef de dansvloer de hele avond goed gevuld, tot in de vroege uurtjes. Rond 5u werd het feest afgesloten, na een werkelijk prachtige avond.

De anekdote

Het trouwfeest is vlekkeloos verlopen. Het enige stress- momentje was toen er geen witte wijn meer bleek te zijn. Gelukkig lag het magazijn van de wijnleverancier naast de zaal, dus dat probleem was snel verholpen.

De tips van Michèle en Bram

 • Je kunt niet iedereen tevreden stellen, dus ga voor de dingen die voor jullie belangrijk zijn.
 • Doe waar je zelf zin in hebt en durf tegen de stroom in te gaan.
 • Hou je budget in de gaten. Kleine aanpassingen kunnen een grote impact hebben op de prijs.
 • Doe dingen zelf – daar heb je achteraf dubbel zoveel deugd van.
 • Probeer te ontspannen en bewust te genieten!

De keuzes van Michèle en Bram

 • Fotografie: Anna zegt Cheese
 • Fotobusje: saycheese.be
 • Catering: Hof ter Velden, Baasrode
 • DJ: Bubbles
 • Wijn: S2 wines
 • Drukwerk en huisstijl: Tashco