fbpx


Koppels aan het woord:
Nena & Yves

Het aanzoek

Nena en Yves waren bijna zes jaar samen en zaten midden in de verbouwingswerken. Hoewel Nena al vaak had laten merken dat ze een aanzoek verwachtte, wilde Yves liever wachten tot hun leven wat rustiger was.
Tot in maart 2015.

Toen nam Yves zijn nietsvermoedende vriendin mee op een uitstap naar Nürnberg, waar ze samen met hun beste vrienden Karolien en Gert enkele dagen zouden logeren. Het werd gezellig: ze bezochten de dierentuin, aten zelfgemaakte pizza en speelden gezel- schapsspelletjes. Het was al na middernacht toen Yves beweerde
dat hij zin had in een paasei. Hij overtuigde Nena om de eerste hap te nemen, zodat hij zich minder schuldig zou voelen over zijn snoepgedrag. Zodra Nena in het ei beet, viel het in stukjes en kwam een ring tevoorschijn.

De voorbereiding

De voorbereiding startte met een aftastende ronde bij hun ouders, want ze wilden er zeker van zijn dat iedereen op dezelfde golflengte zat. Het concept lag al snel vast: geen traditioneel trouwfeest, maar een eigen invulling in een ongedwongen sfeer. Er moest een tent komen die ze zelf zouden aankleden, een traiteur of foodtrucks voor het eten, en een viering op dezelfde plaats als het eigenlijke feest. Voorts werden alle gasten uitgenodigd voor de hele dag, zodat ze niet teveel handjes moesten schudden tussendoor en alles vlot in elkaar kon lopen.
Aan de hand van een to-do-lijst begonnen ze met hun planning. Locatie, tent en traiteur werden meteen vastgelegd en daarna volgden de dj, fotograaf en het trouwkleed. De schoonzus hielp bij de versiering, de uitnodigingen werden gemaakt door een vriend en voor de ceremonie kregen ze hulp van Nena’s papa, broer en vriendin. Zelf verzamelden ze zoveel mogelijk paletten, olievaten, jutezakken en strobalen, om de ruimte aan te kleden.
Voor de laatste week was er een strakke planning en dat zorgde voor de nodige zenuwen. Het werden lange dagen, maar dankzij vrienden en familie kwam alles in orde en konden ze met een gerust gemoed hun laatste ongehuwde nacht ingaan.

De grote dag

Op de morgen van de grote dag vertrok Nena al vroeg naar de kapper. Zodra ze terug was, kwamen de eerste getuigen en vrienden aan voor een gezellig ontbijt. Terwijl de make-up van de bruid werd gedaan, entertainde de bruidegom de gasten en maakte koffie op authentieke wijze. De sfeer kon alvast niet meer stuk.
Om 11u was de burgerlijke trouw in Oud-Heverlee, met aansluitend een fotosessie in de natuur rond Vaalbeek. Ondertussen stond de lunch klaar in de tent en werkten de vrienden spontaan de laatste details af. Na de lunch volgde nog een fotosessie en daarna kwamen de genodigden voor de ceremonie. Dat zorgde voor een paniekmo- mentje bij Nena, want de gasten mochten haar trouwjurk nog niet zien. Gelukkig trad Yves kordaat op, zodat de viering zonder kleer- scheuren kon beginnen.

Alles verliep beter dan ze ooit hadden kunnen dromen. Iedereen die Yves en Nena nauw aan het hart ligt was aanwezig en er werden persoonlijke teksten en gedichten voorgelezen. Daarna werden de ringen gezegend door ze door te geven in het publiek en deden de getuigen de huwelijkszegening. Na afloop begroette het koppel hun gasten en begon het avondfeest.
Vanuit een centraal zelfgemaakt kookeiland werd het eten geserveerd volgens het sharing-principe. Je kon eten halen voor meerdere mensen, zodat niet iedereen telkens moest aanschuiven. Ook de drank was zelfbediening, wat zorgde voor een leuke en ontspannen sfeer. Als kers op de taart sneden de trouwers geen bruidstaart aan, maar hakten ze een tartelette met een hakbijl! Na de openingsdans ‘Better together’ van Jack Johnson volgde er een ‘I challenge you to a dance-off’, en konden de gasten zich helemaal uitleven. De dj’s draaiden zalige plaatjes en de dansvloer bleef de rest van de avond bezet. Zelfs hevige regenval of de stroomuitval later op de avond konden de pret niet drukken.

Ook voor het opruimen ’s ochtends stonden Nena en Yves er niet alleen voor. De vele helpende handen maakten het werk licht. Wat een onvergetelijke dag moest worden, werd een volle week genieten van de steun die ze van iedereen kregen, als blijk van appreciatie voor hun liefde.

Tips van Nena en Yves

 • Overleg met je ouders zodat er geen verkeerde verwachtingen ontstaan, maar kies ook bewust om er je eigen feest van te maken.
 • Durf af te wijken van een standaardfeest.
 • Een spontane sfeer neemt de stress weg. Gasten voelen zich meer
  op hun gemak en durven sneller zelf iets te nemen of ergens een
  handje toe te steken.
 • Vraag hulp! Dat is niet alleen handig, maar het zorgt ook voor
  heel leuke momenten.
 • Probeer dingen zelf te doen. Op die manier trouw je niet op één
  dag, maar een hele week. Bovendien heb je dan minder stress, omdat je weet waaraan je je mag verwachten.

De keuze van Nena en Yves

 • Lekker eten volgens het sharing-principe: Filip Fransen van Witlov – witlov.be
 • Discrete fotograaf die de dag en de emoties mooi vastlegt: Thomas Geuens – thomasgeuens.be
 • Dj’s die de dansvloer goed gevuld hielden: Robin Broos & Senne Goris – spsp.be
 • Leuke gestreepte tent: Jan Arie De Jongh – tentenverhuur-zeilmakerij.eu
 • Unieke ringen om ons leven lang te dragen: Hanne Schoofs – hanneschoofs.be
 • Make-up die de hele dag bleef zitten: Irene Tromp – [email protected]
 • Originele uitnodigingen: Maarten Verfaillie
 • Alle vrienden en familie die hielpen er een onvergetelijke dag van te maken