fbpx


Koppels aan het woord:
Sarah & Filip

Het aanzoek

Sarah en Filip waren net iets meer dan vier jaar samen toen hij haar op reis in Tenerife ten huwelijk vroeg. Ze zouden die avond de Teide bezoeken, bij een mooie zonsondergang en een heldere sterren- hemel. Sarah had al een vermoeden dat er een aanzoek zou komen, omdat Filip er erg op stond om niet overdag, maar ’s avonds naar de vulkaan te trekken. Toen hij tijdens de zonsondergang niets had gevraagd, was ze dan ook lichtjes teleurgesteld. Maar even later, terwijl de andere reizigers al terug naar de bus stapten, ging hij dan toch op zijn knieën voor de grote vraag.

De voorbereiding

De voorbereidingen verliepen oorspronkelijk vrij vlot, maar toen kregen het verliefde koppel tegenslag. Door het plotse overlijden van de uitbater werd hun feestzaal geannuleerd. Ruim een half jaar voor hun trouwdatum moesten ze dus op zoek naar een nieuwe locatie. Maar ze hadden geluk: bij Salons Hof ter Meyghem in Oudegem vonden ze precies wat ze zochten.
Sarah nam het grootste deel van de voorbereidingen voor haar rekening en werd daarin bijgestaan door haar moeder en schoon- moeder. Dat was een logische keuze: Filip is niet echt een planner, dus kon ze maar beter op zichzelf vertrouwen als ze alles op tijd klaar wou hebben. Omdat Filip christelijk is en Sarah niet, zochten ze een gulden middenweg. Uit respect voor zijn geloof trouwden ze in de kerk, maar dan zonder eucharistie. Op die manier konden beiden zich met de misviering verzoenen.

De grote dag

De avond voor het huwelijk ging het koppel samen bij Sarahs ouders in Geraardsbergen slapen. Ze gingen eerst gezellig iets drinken met vrienden en pikten daarna nog een vuurwerk mee. Geen van beiden had echt last van stress, maar toch was Sarah wakker voor de wekker afging. Ze had immers nog heel wat werk voor de boek met haar kapsel en make-up, en bovendien moest het koppel nog drie kwartier rijden naar hun woonplaats in Dendermonde.

In de voormiddag trouwden ze daar voor de wet en ’s namiddags voor de kerk. Tussendoor was er tijd voor een fotoshoot in een plaat- selijk park, met een bevriende hobbyfotograaf. In de late namiddag ging het dan naar de feestzaal, waar er eerst een receptie was in de mooie tuin van Hof ter Meyghem. Aansluitend begon het avond- feest met dessert en het dansfeest.

Om het publiek op de dansvloer te krijgen, hadden Sarah en Filip DJ Thierry Heldenbergh onder de arm genomen. Hij voelde perfect aan wat de gasten graag hoorden en trok het dansfeest meteen op gang. Het ging door tot in de vroege uurtjes, en het koppel zou uiteindelijk om 5 uur ’s morgens zelf moeten vragen om het laatste nummer te draaien. Ze sloten af met een herhaling van hun openingsdans in een cirkel van hun beste vrienden. De groepsknuffel die daarop volgde was de perfecte afsluiter van een magisch feest.

De anekdote

Echte missers of bloopers waren er gelukkig niet op het huwelijk. Wel hadden de vrienden van Sarah en Filip een piñata voorzien, omdat ze op huwelijksreis naar Mexico vertrokken. Beiden werden geblinddoekt en mochten dan de piñata kapotslaan. Bij Filip ging het tot groot jolijt van de aanwezigen iets minder vlot – ook al was de piñata al even stuk, toch lieten ze hem nog een tijdje in het wilde weg door kloppen.

De tips van Sarah en Filip

Het belangrijkste is volgens Sarah om te doen waar je zelf zin in hebt. Zij vindt het een beetje jammer dat ze zich te veel liet leiden door haar ouders en schoonouders. Daardoor zijn sommige dingen niet helemaal verlopen zoals zij had gewild, zoals de ceremonie- meester die het hele gebeuren net iets te stijf maakte. Verder raadt ze iedereen aan om zeker op tijd te starten met de voorbereidingen, want er kan altijd iets fout gaan.

De keuze van Sarah en Filip

  • Trouwringen: Juwelier De Baere – Geraardsbergen
  • Trouwkostuum: Van Noten – Geraardsbergen
  • Trouwjurk: Het bruidsparadijs – Merksem
  • DJ: Thierry Heldenbergh – De Trouwfuif