fbpx


Koppels aan het woord:
Shalini & Dieter

Het aanzoek

Het aanzoek van Dieter kwam voor Shalini compleet onver- wacht. Ze hadden al wel eens over trouwen gesproken, maar er waren geen concrete plannen. Tot Dieter een verras- singstrip boekte naar Barcelona. Het koppel is avontuurlijk aangelegd en houdt ervan om nieuwe steden te bezoeken, dus een citytrip was ideaal. Het enige wat Shalini op voorhand wist, was dat ze vertrokken op 26 mei 2022. Twee dagen later vroeg Dieter haar hand in een leuk restaurantje op de kade, met zicht op de boten. Een ring had hij nog niet – die mocht ze later zelf kiezen.

De voorbereiding

Terwijl ze nog in Barcelona waren, prikten Shalini en Dieter al een datum. Voor Shalini kon het niet snel genoeg gaan, dus kozen ze voor een jaar later: 05/05/23, een mooie getallen- combinatie. Zodra ze weer thuis waren gingen ze op zoek naar een zaal. Het duurde even eer ze iets vonden dat bij hun plannen en hun budget paste, maar ’t Lepeltje in Duffel bleek een perfecte combinatie, met een leuk tuintje en een open zaal met veel parking. Shalini nam het leeuwendeel van de voorbereidingen voor haar rekening. Ze maakte de lijst van de genodigden, contac- teerde de getuigen en maakte een timeline op. Voor de uitnodigingen zorgde haar beste vriendin. Dieter hakte dan weer de moeilijke knopen door en stond in voor een aantal praktische zaken zoals de tafelindeling en de bewegwijzering. De decoratie liet het koppel over aan professionals. Shalini heeft een bijberoep in de eventsector en zo kwam ze terecht bij Balloons in Motion voor ballontotems en een -boog. Het bedrijf nam de aankleding van de zaal in handen en zorgde voor een absolute topservice met ballonnen van duurzaam plastiek en superkwaliteit. Er was ook een doek met de datum van het huwelijk en een foto van het bruidspaar – een prachtig aandenken dat ze konden meenemen naar huis en dat nu aan een muur in de tuin prijkt.
Shalini begon negen maanden voor het feest aan de zoektocht naar een jurk en dat bleek geen overbodige luxe. Uit haar vier favoriete modellen koos ze na lang overwegen de ultieme jurk. Toen die een maand voor het feest klaar was, kreeg ze het even moeilijk. De voorbereiding was voorbij en nu begon het aftellen, met alle stress die daarbij hoort.

De grote dag

De dag voor het huwelijk was Shalini erg zenuwachtig, maar haar getuigen en bruidsmeisjes hielpen haar erdoorheen. Ook de dag zelf kon het bruidspaar voor alles op hen rekenen. ’s Morgens begonnen ze met de kapper en de make-up, waarna het bruidspaar naar het gemeenthuis trok voor het burgerlijk huwelijk. Meteen daarna volgde de kerkelijke ceremonie in de feestzaal, met aansluitend een fotosessie in het Fort van Duffel. Even later gingen ze terug naar de feestzaal voor een gezellige barbecue met de naaste familie. Er was wat tijd voor een paar foto’s en toen kwamen de eerste gasten al aan, om 20u. Om 21u openden Shalini en Dieter de dansvloer op de tonen van A thousand years, van Christina Perri.

De anekdote

Er kan natuurlijk altijd iets fout lopen. Zo was Shalini vergeten haar geloftes te printen en ook ook de photobooth liet het afweten. Maar dat lieten ze niet aan hun hart komen. Stress was uit den boze, en het werd een prachtig feest. Toen Shalini na de openingsdans haar trouwjurk inwisselde voor een ander kleedje, dachten veel genodigden dat ze haar jurk had afgeknipt.

De tips van Shalini en Dieter

 • Neem niet te snel je beslissingen tijdens de voorbereiding. Er is ruime keuze op de markt, en je smaak voor bijvoorbeeld je trouwjurk kan nog veranderen tijdens de aanloop naar de grote dag.
 • Maak op de dag zelf tijd genoeg voor elkaar. Shalini en Dieter stopten even onderweg naar de feestzaal voor een gesprekje en om elkaar te complimenteren. Ook aan het einde van de avond was er ruimte
  voor een moment uitsluitend voor hun tweetjes.
 • Het is jullie trouwdag, dus hou de touwtjes in handen. • Zorg dat je tijd hebt voor een kort
  gesprek met elk van je gasten.
 • Hou voldoende budget vrij voor een fotograaf. Een
  mooie foto is een aandenken voor eeuwig! Shalini en Dieter waren erg tevreden van Paulina Sliwka, een lieve vrouw die haar vak door en door kent.

De keuze van Shalini en Dieter

 • Bruidsjurk: Ann & John Bruidsmode, Eindhoven • Haar bruid: Hair Wish, Vremde
 • Nagels: Studio Tinneke, Sint-Antonius
 • Make up: Celavi, Kessel
 • Spray-tanning: Glow Sunless, Berlaar
 • Kostuum bruidegom: Wellens Men, Herentals
 • Jurken bruidsmeisjes: May Collection
 • Zaal en catering: ’t Lepeltje te Duffel
 • Fotograaf: Paulina Sliwka Photography
 • Decoratie: Ballons in motion & Brand in Motion, Kessel