fbpx


Koppels aan het woord:
Tiny en Joeri

Het aanzoek

Tiny had altijd gezegd dat ze nooit zou trouwen. Maar haar “ventje” Joeri heeft haar toch op andere gedachten kunnen brengen… Op een dag kwam Tiny thuis van het werk, en ontdekte een spoor van rozenblaadjes die naar de slaapkamer leidden. Het bed lag bezaaid met rozenblaadjes, en er lag een briefje met “Wacht hier, ik ben zo terug”. En toen kwam Joeri binnen, met hun twee kindjes aan de hand. “Mama, wil je alsjeblief met papa trouwen?”. Tiny’s hart smolt, en snikkend vloog ze haar geliefde in de armen met een welgemeend “Ja!”.

De voorbereiding

Het koppel nam zo’n twee jaar de tijd voor de voorbereidingen. Ze kozen voor een datum met betekenis. Tiny en Joeri zijn samen sinds 14-12-2007, en beslisten te trouwen op 12-07-2014, een combinatie van dezelfde cijfers. Ze wilden zoveel mogelijk zelf doen, met de hulp van familie en vrienden. Die kregen ook allemaal een origineel “save-the-date”-kaartje, een kerstkaart met een foto van Tiny, Joeri en de kindjes, en hun trouwdatum erop.

Het misboekje werd gemaakt door een nicht van Joeri’s mama, volledig volgens hun wensen. De officiële uitnodigingen werden via internet besteld, en de menukaarten knutselden Tiny en Joeri zelf met de hulp van twee vrienden. En de kindjes werden bij iedere stap van de voorbereiding betrokken. Tiny was er toch wel het meeste mee bezig. “Af en toe kwam er stress bij kijken, maar het is gelukt! Mijn ventje heeft mij tijdens de openingsdans bedankt dat ik onze dag zo mooi en zo perfect heb kunnen maken. Hij is trots op mij.”

De grote dag

Het burgerlijk huwelijk was voor Tiny en Joeri al drie jaar achter de rug. De kerkelijke trouw was voor hen écht van belang, en moest de mooiste dag van hun leven worden, met alles erop en eraan. De dag dat ze hun liefde zouden bevestigen aan iedereen die ze graag zien. De kerkdienst ging door in Moen, de ouderlijke thuis van Tiny, waar ze heen trokken met drie Volkswagen T1 busjes en een kevertje.

“Op de dag zelf was ik totaal niet zenuwachtig, wat mij enorm verwonderde! Ik was de kalmte zelf”, aldus Tiny. En ook Joeri had de zenuwen onder controle. Maar naarmate het “magische moment” naderde, begon de spanning wel te stijgen. Bij het binnengaan van de kerk strooiden de kindjes met rozenblaadjes, en bij het buitenkomen kreeg iedereen een zelfgemaakte bellenblazer met de namen en de trouwdatum erop.

Na de fotoshoot ging het richting Feestzaal Salons Regency in Avelgem, voor een receptie van ongeveer twee uur, en daarna kwam het avondfeest.

Het nummer waarop het kersverse paar binnenkwam was tot ieders verbazing “Con te partiro” van Andrea Bocelli. “Tot het nummer overging in het dancenummer “Tsunami”, toen herkende iedereen ons weer,” aldus Tiny. Ook het openingsnummer was een Italiaanse klassieker, Umberto Tozzi met “Ti amo”. Het was een begin van een prachtige avond, die Tiny en Joeri moe maar voldaan afsloten in “La Sablière” in Kluisbergen. “Wij hebben enorm genoten van de hele dag en ook onze kindjes kunnen er nog uren over meepraten hoe leuk het allemaal was, en hoe fijn het is dat hun mama en papa getrouwd zijn.”

Gelukkig is er op de trouwdag niets belangrijks misgelopen. Tiny was wel bijna te laat met het klaarmaken. Ze was nog maar net in haar trouwjurk “gesprongen”, of iedereen was daar al. En Joeri had te kampen met maagkrampen. Iedereen dacht dat het van de stress was, maar achteraf bleek het om een kleine maagzweer te gaan… De nichten en neven hadden tijdens het avondfeest opdrachtjes klaar voor Tiny en Joeri die ze moesten uitvoeren… in een sumopak. “Het was lachen, gieren, brullen toen we elkaar zo in dat pak zagen staan. Het waren erg leuke opdrachten, maar eigenlijk hebben we wel een beetje valsgespeeld. Als ze dit magazine lezen, dan zijn we betrapt!”

De praktische tips van Tiny & Joeri

 • Denk goed na over de keuze van de perfecte feestzaal. Het is geen slecht idee om er al eens te gaan eten voordat je hen vertelt dat je een trouwzaal zoekt.
 • Als je een vriend vraagt als ceremoniemeester, weet dan zeker dat hij dat echt goed gaat doen die dag (zoals dat bij ons het geval was).
 • Probeer de stress te beperken door op voorhand al eens te oefenen.
 • Als je mensen laat voorlezen, print je hun tekst best goed groot af, zodat ze het gemakkelijk kunnen lezen.
 • Door zelf creatief te zijn met je decoratie, spaar je een flink centje uit.
 • Ga de locatie van je foto’s de dag voordien nog eens bekijken. Zo ben je zeker dat er geen hindernissen of obstakels zijn bijgekomen.
 • Luister niet naar de mening van anderen, zoals ouders en schoonouders, het is jullie dag! Geniet er dan ook met volle teugen van.

De aanraders van Tiny & Joeri

 • Bruidscouture Elena, Deinze: voor de perfecte bruidsjurk
 • Verovan, Ooigem: voor verhuur en aankoop van suitekledij
 • De Praat- en Flitspaal, Kortrijk: voor een extraatje op je feest
 • Fun 2 Jump, Vichte: voor verhuur van springkastelen (en sumopakken…)
 • Aljosja Coopman, Elsegem: een hobbyfotograaf die even goed is
  als een professional
 • Rona Special Flowers, Ruien: voor alles wat bloemen betreft – Poll Van Ghent, Harelbeke: voor swingende dj’s
 • Fede di oro, Izegem: voor prachtige trouwringen