fbpx


Koppels aan het woord:
Valerie en Steven

Het aanzoek

Steven vroeg Valerie ten huwelijk op nieuwjaarsdag 2014. ‘s Ochtends na het opstaan zaten ze nog in pyjama aan de keukentafel, en Valerie kreeg haar nieuwjaarscadeau. Het was een ketting van Swarovski, waarbij Steven zei, “Dit is de ketting die je zult dragen op onze trouwdag. Wil je met mij trouwen?”. Valerie was dolgelukkig en zei uiteraard “Ja!”. Ze vertelt: “We waren al lang van plan om te trouwen. We zijn ondertussen zes jaar samen, maar ik had nooit verwacht dat het op dat moment zou komen.” Vanaf dan moest het allemaal vrij snel gaan, want acht maanden later zouden ze al trouwen.

De voorbereiding

En toen begonnen de voorbereidingen… een lange weg met veel stress, maar gelukkig is alles goed gekomen. Valerie en Steven hebben werkelijk alles zelf geregeld, en het ging snel. De eerste week van januari had Valerie haar jurk al gekozen, het gemeentehuis en de kerk besproken én de dj, zaal en zangeres al vastgelegd. Een kleine maand later was alles geregeld. Valerie en Steven wilden geen hulp, omdat ze alles volledig volgens hun eigen smaak wilden organiseren. De uitnodigingen waren gemaakt naar een eigen ontwerp en menukaarten waren er niet omdat ze hadden gekozen voor een buffet. Valerie en Steven bespraken en beslisten alles samen. “Die maanden waren zalig. Ik begin het zelfs al te missen, al dat voorbereiden,” aldus Valerie.

De grote dag

Voor ze er erg in hadden, was het grote moment al aangebroken. De week ervoor was een week vol van stress. De laatste hand leggen aan de voorbereidingen, iedereen nog een laatste keer contacteren… alles moest tot in de puntjes in orde zijn. En de dag voor de trouwdag waren er uiteraard heel wat zenuwen bij Valerie en Steven. Ze zijn uiteindelijk nog tot elf uur ‘s avonds bezig geweest. Maar Valerie is toch nog ‘s avonds bij haar ouders geraakt om daar te slapen, en heeft naar eigen zeggen “zalig goed geslapen”.

Valerie en Steven zijn opgestaan met een goed gevoel, de zenuwen waren verdwenen. Na de kapper en de schmink kwam Steven en de hele suite Valerie ophalen om elf uur bij haar moeder thuis. Er was eerst een receptie in de tuin, daarna ging het naar het station van Aalst voor de fotoshoot.

Om half vier is het gezelschap dan met een Amerikaanse bus naar het gemeentehuis gereden, en om kwart na vier was het tijd voor de kerkelijke dienst. Die verliep prachtig.

Daarna was het richting zaal Lindenveld in Denderleeuw. Na de receptie was het tijd voor een avondfeest met een groot buffet voor 140 genodigden. “Het was een prachtig feest met alles erop en eraan, boordevol shows, acts en verrassingen!”, aldus Valerie. Vooral de openingsdans was een hoogtepunt. Die duurde wel tien minuten. Het ging om een slow op “Keep bleeding” van Tom Dice, en daarna een remix die ze zelf hadden gemaakt. Ook zoontje Mauro, vijf jaar oud, heeft het die dag zeer goed gedaan. Gelukkig was er overdag een babysit die de hele dag op hem gelet heeft, tot hij om drie uur ‘s nachts omviel van de slaap. Maar ook hij vond het feest fantastisch.

Alles is dus, raar maar waar, perfect verlopen!

De praktische tips van Valerie & Steven

  • Geniet met volle teugen van je dag, want voor je het beseft, is hij alweer voorbij.
  • Bereid je goed voor, organisatie is belangrijk.
  • Als je kinderen hebt, zorg dan voor iemand die de hele dag meegaat om op de kinderen te letten.
  • Voor de vrouwen, laat je als een prinses behandelen. Het kan immers maar één keer…
  • Laat alles op je afkomen, en wees niet te zenuwachtig, want dat is nergens voor nodig. Had ik het op voorhand geweten, ik had mijn zenuwen thuis gelaten…